Fudbal

WA: Ukrajinke slavile u Nikšiću

ZenneFSCG
Ž
enska "A" selekcija Crne Gore poražena je danas u Nikšiću od odgovarajuće selekcije Ukrajine sa 4:1. Naša selekcija je tako upisala i drugi poraz u grupnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Kanadi.

WA: Ukrajinke slavile u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Slično kao i prošle subote u Minsku, Crnogorke su dobro otvorile utakmicu i uspješno parirale gošćama na sredini terena, ali je otpor trajao svega pola sata. Tada je do izražaja došlo veće iskustvo Ukrajine koja je golovima Djatela u 31. minutu i Alošičeve u smiraj prvog poluvremena "ubila" utakmicu već do odlaska na odmor. Najbolju šansu da vrati Crnu Goru u meč imala je Slađana Bulatović, ali je njen odličan udarac golman Zavarič sjajno "ukrotila".

U drugom poluvremenu Ukrajina je pokazala da nije bila slučajno u drugom šeširu prilikom žrijebanja grupa - čvrstom i odgovornom igrom na sredini terena, ali i zahvaljujući mnogo boljoj fizičkoj pripremljenosti od domaćina, gošće su lako izlazile na kraj sa pokušajima našeg tima. Romanenko i Pekur su lijepim golovima osigurale mirnu završnicu utakmice svom timu, dok su naše djevojke nagradu za veliki trud dobile minut prije kraja regularnog toka kada se Ivana Krivokapić sjajno provukla između štopera protvničkog tima i matirala danas odličnu Irinu Zavarič.

- Ovo je bila zaslužena pobjeda Ukrajine. Potvrdile su da se s pravom nalaze u drugoj kvalitetnoj kategoriji na FIFA rang listi i bez dileme su mnogo kvalitetniji protivnik od Bjelorusije. Treba da budemo zadovoljni otporom koji smo pružili, igrali smo bolje nego na prvoj utakmici za šta smo nagrađeni sjajnom podrškom i velikim aplauzom publike. Idemo dalje, treba da držimo glavu gore jer nas već sljedećeg mjeseca očekuju dvije nove utakmice - rekao je nakon utakmice selektor Zoran Mijović.

Naredni meč u kvalifikacijama naša selekcija će igrati 23. novembra protiv Velsa, dok će pet dana kasnije putovati na megdan selekciji Turske.

Crna Gora - Ukrajina 1:4 (0:2)

Gradski stadion, Nikšić

Gledalaca: 200

Sudija: Zuzana Kovačova (Slovačka)

Strijelci

0:1 - Djatel 31'

0:2 - Alošičeva 43'

0:3 - Romanenko 68'

0:4 - Pekur 82'

1:4 - Krivokapić 89'

Žuti kartoni

Vujošević - Crna Gora

Pekur - Ukrajina

Crna Gora: Marija Žižić, Željka Radanović, Andreja Vidić, Suzana Vujošević, Ivona Turčinović (od 60. Jelena Šturanović), Slađana Bulatović (od 83. Darija Đukić), Marija Vukčević, Armisa Kuč, Jasna Đoković (od 60. Ivana Krivokapić), Milica Vulić, Jovana Mrkić. Selektor: Zoran Mijović.

Ukrajina: Irina Zavarič, Olga Basanska, Valentina Kotik, Ljudmila Pekur, Vira Djatel, Tetjana Romanenko (od 85. Olga Ovdijčuk), Ala Lišafaj, Darina Apanaščenko, Marina Masalska, Valerija Alošičeva (od 85. Ija Andruščak), Darina Voroncova (od 53. Julija Kornjevec). Selektor: Anatoli Kucev.

FSCG.ME

Portal Analitika