POPOVIĆ: Od nedjelje kiša i blagi pad temperature

3110skadarLAKE
D
ežurni meteorolog u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Vučina Popović u izjavi za Portal Analitika je kazao da se u Crnoj Gori od nedjelje očekuje promjena vremena, uz kišu i blagi pad temperature.

POPOVIĆ: Od nedjelje kiša i blagi pad temperature
Portal AnalitikaIzvor

Popović je istakao da će kiša potrajati do naredne srijede, kada se očekuje jačanje sjevernog vjetra i razvedravanje.

- U petak i subotu se očekuje pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno vrijeme, a u jutarnjim satima, po kotlinama, maglovito. Naredna tri dana će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u južnim i centralnim predjelima, gdje se ponegdje očekuju i umjerene ili obilne količine padavina, dok će na sjeveru biti dužih perioda suvog vremena i znatno manje kiše - kazao je Popović.

On je naveo da će tokom ovog prognostičkog perioda vjetar biti slabog do umjerenog intenziteta i promjenljivog smjera, te da se od nedjelje očekuje umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova.

- Danas je nešto svježije vrijeme u sjevernim predjelima, uslovljeno povećanom oblačnošću i prodorom manje količine hladnije vazduha sa sjeverozapada zemlje. Povećana oblačnost i priliv hladnije vazdušne mase utiču na izraženiji pad temperature u ovom području. Već od sjutra se opet očekuje trend toplijeg vremena sa visokim temperaturama za ovo doba godine - konstatovao je Popović.

On je istakao da se kišno vrijeme očekuje do srijede i da će drugi dio naredne sedmice obilježiti opet toplo i prijatno vrijeme za ovo doba godine.

- U nedjelju se očekuje kiša i promjena vremena, uz pad temperature za oko 5-6 stepeni. Ovaj period će karakterisati kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u drugom dijelu dana u nedjelju. Južni vjetar će biti u jačanju. Biće manje kiše na sjeveru, nego u južnim i centralnim predjelima. Ovakvi izgledi vremena će se zadržati do srijede, kada se očekuje jačanje sjevernog vjetra i razvedravanje, tako da nas u drugom dijelu sljedeće sedmice očekuje opet sunčano, toplo i prijatno vrijeme za ovo doba godine - zaključio je Popović.

foto: panoramio.com

Portal Analitika