Politika

Lukšić danas u Budimpešti

luksicok1507
M
inistar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Centralno-evropske inicijative (CEI) koji će se, u okviru mađarskog predsjedavanja Inicijativom, održati danas u Budimpešti.

Lukšić danas u Budimpešti
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracije, tema sastanka je Misija CEI u susret 25. godišnjici postojanja.
- Istog dana, neposredno uoči sastanka CEI, održaće se sastanak ministara vanjskih poslova Višegradske grupe (V4) i zemalja zapadnog Balkana, uz prisustvo šefova diplomatija Austrije i Turske, na kojem će učestvovati Lukšić - piše u saopštenju.
Kako se precizira, tema ovogodišnjeg ministarskog sastanka je proširenje EU, pa se sastanak organizuje uz učešće šefova diplomatija zapadnog Balkana.
- Razmatraće se iskustva V4 u oblasti integracije i aktuelni politički, ekonomski i institucionalni reformski procesi na Zapadnom Balkanu u cilju njihovog intenziviranja. Uz ministre Austrije i Turske, očekuje se i prisustvo komesara za proširenje Štefana Filea - najavljeno je iz Vlade.
Kako je ocijenjeno iz Ministarstva, učešće Lukšića će predstavljati dobru priliku da se afirmišu dostignuća Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija i rezultati reformi i društveno-ekonomskog razvoja.

 

MINA

Portal Analitika