Društvo

ŽPCG će tražiti da Srbija nadoknadi štetu

3010prugabgdbarok
C
rnogorska željeznica trpi ozbiljne gubitke zbog blokade pruge Beograd-Bar u stanici Priboj. Iz Željezničkog prevoza i Montekarga apeluju na nadležne u susjednoj Srbiji da se što prije nađe rješenje i razblokira pruga jer će šteta biti sve veća.

ŽPCG će tražiti da Srbija nadoknadi štetu
Portal AnalitikaIzvor

Trenutno veću štetu trpi Željeznički prevoz jer je izgubio sve putnike koji ovih dana idu prema Srbiji, pišu Vijesti.

- Prvog dana blokade smo, što za vraćanje novca od karata putnicima koji nijesu mogli da putuju, što za organizovanje prevoza putnika autobusima, imali štetu oko 2.000 eura. Narednih dva dana nijesmo prodali nijednu kartu - kazala je Teodora Kusovac, iz PR službe Željezničkog prevoza.

Ona je objasnila da na pruzi Beograd-Bar dnevno saobraća dva para vozova, odnosno po dva polaska sa obje strane i da je dnevni prihod, koji dijele dvije željeznice, oko 9.000 eura. Kusovac je kazala da propisi koji regulišu saradnju između dvije željeznice, crnogorske i srpske, ostavljaju mogućnost traženja štete drugoj strani, pa će Željeznički prevoz od Željeznica Srbije tražiti nadokandu za smanjenje prihoda izazavano blokadom pruge. Ona ističe da se u takvim situacijama i ranije praktikovalo prebijanje gubitaka.

 

Portal Analitika