Region

Beograd: Oko 90 osnovaca otrovano hranom

 

djecabg
O
ko 90 djece otrovano je hranom u Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj Banji u Beogradu. Hitnoj pomoći tokom dana su se obraćali i roditelji djece iz tri osnovne škole sa Novog Beograda, takođe zbog mogućeg trovanja hranom.

Beograd: Oko 90 osnovaca otrovano hranom
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju reporteri "Blica" iz bolnice u Tiršovoj ulici, atmosfera u bolnici je haotična, djeca leže po hodnicima i povraćaju, vidno iscrpljena.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je ta služba oko 16 časova prevezla petoro djece iz OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj Banji, dok su dvoje dovezli roditelji.

Ona je dodala da su se hitnoj pomoći tokom dana obraćali i roditelji djece iz tri osnovne škole sa Novog Beograda takođe zbog mogućeg trovanja hranom.

Nakon ručka koji je serviran oko 12 časova, negdje oko 14 časova, pojavili su se prvi simptomi kod djece od prvog do četvrtog razreda - učestalo povraćanje, mučnine u stomaku, a kod neke djece i dijareja.

- Nakon toga pozvani su roditelji, Hitna pomoć, Sanitarna inspekcija i Gradski zavod za javno zdravlje - izjavila je za RTS Aleksandra Albuk, nastavnica razredne nastave.
Prema njenim riječima, djeca su za ručak jela supu, špagete sa bolonjeze sosom i jabuku. Kako kažu u školi, nastavno osoblje jelo je istu hranu, a trovanje je konstatovano i kod direktorke škole, čije je zdravstveno stanje pogoršano.

Portparol Hitne službe Nada Macura rekla je da su se Hitnoj pomoći tokom dana obraćali i roditelji djece iz tri osnovne škole sa Novog Beograda, takođe zbog mogućeg trovanja hranom.


U restoranu "Zlatna varoš", koji školu snabdijeva hranom, kažu da oni isporučuje hranu za veliki broj škola, ali da su škole "Milena Pavlović Barili" i "Branko Radičević", gdje su se djeca otrovala, danas koristile i užinu od drugog dobavljača.

Sanitarna služba Gradskog zavoda za javno zdravlje sutra počinje detaljnu kontrolu hrane i uzroka, saopšteno je iz te ustanove.

(blic.rs)

Portal Analitika