Društvo

Delibašić tvrdi da ništa ne zna o ubistvu Vidakovića

vidakovic
B
eograđani Miloš Delibašić (29) danas je iz pritvora u Spužu, uz jako obezbjeđenje, priveden zamjeniku višeg tužioca u Podgorici Željku Tomkoviću koji ga je saslušao povodom nove krivične prijave protiv njega, kojom se tereti da je bio pomagač ubicama Miloša Vidakovića (29) iz Pančeva koji je ubijen 2. jula ispred zidina budvanskog Starog grada.

Delibašić tvrdi da ništa ne zna o ubistvu Vidakovića
Portal AnalitikaIzvor

Za ovaj zločin osumnjičeni su Beograđani Miloš Vojinović (26) i Slaviša Novaković (33). Policija je danas zvanično podnijela krivičnu prijavu protiv njih za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Delibašićev advokat Predrag Đolević kazao je Portalu Analitika da je njegov klijent bio kategoričan da nema nikakave veze sa ubistvom.

- Tužiocu je saopštio da ni na koji način nije učestvovao u tom zločinu, pa ni tako da je pomagao ubicama. Rekao je da on ni ne zna ko je ubio Vidakovića i dodao da mu nije jasno kakva je to osoba mogla da uradi – da puca na javnom mjestu gdje je u tom trenutku bilo hiljade ljudi – kazao je Đolević.

Prema njegovim riječima, Delibašić je potvrdio da su Vojinović i Novaković ljetos boravili u Budvi.

- Vojinović se krio zbog potjernice koja je u Beogradu bila raspisana za njim zbog nekog krivičnog djela, a Novaković je bio na ljetovanju – dodao je Đolević.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama srpske policije Vidakovićeve ubice su, navodno, za ovaj zločin dobile 50.000 eura, a ubistvo je, kako su ljetos prenijeli srpski mediji naručio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović (23).

Policijska prijava Vojinovića tereti da je pucao u Vidakovića, dok se Novaković sumnjiči da ga je motociklom dovezao do Starog grada i sačekao, poslije čega su pobjegli.

Delibašić je osumnjičen da je sa njima isplanirao ubistvo, te da im je u Budvi bio logistika. Prema prijavi, iznajmio je stan i garažu u naselju Vidikovac, nabavio motocikle, ali i ostale stvari koje su korišćene u ubistvu.

U pucnjavi ispred zidina Starog grada, gdje je desetine otvorenih šank-barova, ljetos su povrijeđene četiri osobe. Srećom lakše.

Policija juče nije saopštila da li su Vojinović i Novaković, koji su uhapšeni 16. jula u Beogradu, zajedno sa sugrađaninom Goranom Bojanićem, i dalje u pritvoru. Prema nepotvrđenim informacijama, Novaković i Bojanić su pušteni na slobodu u septembru, dok je Vojinović ostao u pritvoru, odnosno navodno se nagodio sa tužilaštvom da dobije status svjedoka saradnika.

Vojinović je, prema nezvaničnim informacijama, srpskim istražiteljima priznao da je ubio Vidakovića, a za status svjedoka saradnika navodno se izborio tako što je svjedočio o ubistvu Beograđanina Nikole Bojovića (39), koji je likvidiran u Beogradu 29. aprila. Navodno je upravo zahvaljujući njegovom svjedočenju srpska policija došla do informacija i dokaza na osnovu kojih je raspisala potjernicu za Danilovgrađaninom Slobodanom Šaranovićem (74), Nikšićaninom Ratkom Koljenšićem (36) i Milošem Vidakovićem zbog sumnje da su organizovali ubistvo Bojovića.

On je, navodno, ukazao i na Sašu Cvetanovića koji je uhapšen krajem avgusta u Podgorici pod sumnjom da je pucao u Bojovića.

Šaranović i Koljenšić su u esktardicionom pritvoru i čekaju odluku o izručenju kojem se katgeorično protive njihovi advokati.

U današnjem saopštenju povodom procesuiranja prijava protiv okrivljenih za bistvo Vidakovića, jednom rečenicom pomenuti su i Šaranović i Koljenšić.-

Kriminalistiička obrada je takođe uputila na sumnju da je M. D, u fazi priprema za izvršenje teškog ubistva, bio u kontaktu sa S. Š. (74) iz Danilovgrada i R. K. (36) iz Nikšića – piše u saopštenju.

Delibašićev advokat Predrag Đolević međutim kazao je Portalu Analitika da se u krivičnoj

prijavi za ubistvo Vidakovića ne pominje niko sa ovim inicijalima.

Delibašić je trenutno u ekstradicionom pritvoru zbog ubistva Bojovića. On je nakon hapšenja u Budvi 16. jula zvanično bio osumnjičen samo za ilegalno posjedovanje oružja, za šta je osuđen na tri mjeseca. Kada mu je istekla kazna određen mu je ekstradicioni pritvor po potjernici iz Beograda zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bojovića.

 

Portal Analitika