TV / Film

Biografija Džeka Nikolsona: Droge i strast sa Meril Strip

3010dzek
N
ova biografija Džeka Nikolsona otkriva mnoštvo pikantnih detalja iz života ove holivudske zvijezde i glumca koji je bio na glasu kao veliki ženskaroš. Tako je upravo odjeknulo u javnosti da se intimno družio i sa slavnom Meril Strip, s kojom je glumio u filmovima "Heartburn" i "Ironweed".

Biografija Džeka Nikolsona: Droge i strast sa Meril Strip
Portal AnalitikaIzvor


Tokom snimanja filma "Ironweed" 1986. godine njegova kamp kućica se često ljuljala, nakon čega bi dvije zvijezde izlazile pomalo ošamućene, a filmska ekipa pričala je više o njima nego o samom filmu. Upoznali su se godinu dana ranije na snimanju "Heartburna", a Stripova je rekla da joj je to bio doživljaj kao da upoznaje Mika Džegera ili Boba Dilana.



Navodno je na kraju snimanja Meril izbacila Džeka iz hotelske sobe i rekla da nikada više neće s njim snimati nijedan film, ali je porekla te navode.



Nakon strasne veze, ostali su dobri prijatelji.



Nikolson je bio samo jednom u braku, sa Sandrom Najt, s kojom ima kćerku Dženifer. Međutim, ima još dvoje djece s bivšom djevojkom Rebekom Brusard, zatim kćerku Hani Holman iz veze s danskom glumicom Vini Holman, te sina Kaleba Godarda iz veze s glumicom Sjuzan Anspač.



Knjiga Marka Eliota takođe otkriva kako je Nikolson hronično koristio drogu u ranim danima svoje karijere. Na LSD-u je iskusio i fantazije o kastraciji, proživljavao je homoerotične strahove te spoznaju da nije bio željen kao dijete. Takođe, suočio se s problemom preuranjene ejakulacije, koji ga je mučio još od vremena kad je spavao s Georgianom Karter.



Na LSD-u napisao je scenario za film "The Trip" iz 1967. godine. Redovno je koristio marihuanu dok je pisao scenario za psihodeličnu avanturističku komediju "Head" grupe "The Monkees".



U to je vrijeme upoznao i Vorena Bitija. Međusobno su se uvažavali, ali i takmičili osvajajući žene. Džek ga je zvao Profesionalac zbog sposobnosti da odvede ženu u krevet, dok je Biti nazvao Džeka Weaver zbog sposobnosti da ispriča dobru priču.



Nova biografija otkriva veliku dramu Džeka Nikolsona. Prvih 37 godina života vjerovao je kako je dijete Džona i Etel Mej Nikolson, sve dok 1974. nije saznao da je njegova starija sestra Džun u stvari bila njegova majka, dok mu je otac bio tamnokosi šarmer i nekadašnji muzičar Don Furcilo-Rose.

 

foto: dailymail.co.uk

Portal Analitika