Društvo

Uhapšen Armin Muša Osmanagić

okmusa1
A
rmin Muša Osmanagić i njegova supruga Ljiljana su uhapšeni danas u Baru.

Uhapšen Armin Muša Osmanagić
Portal AnalitikaIzvor

Akciju hapšenja izveli su CB Bar i Odsjek za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije. Osmanagić i njegova supruga se sumnjiče da su počinili krivično djelo pranja novca.

Informaciju o hapšenju potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević u kratkoj izjavi za novinare u holu parlamenta.

On je rekao da je u toku pretres nekih lokacija u Baru, kao i da je to samo dio aktivnosti koje su on i direktor Uprave policije najavljivali.

- Želim da dodatno ohrabrim policijsko- tužilačke organe da sa ovakvim akcijama nastave i ovo pokazuje da se naporan rad isplati. Ova akcija se vodi više mjeseci u saradnji sa višim državnim tužiocem i sa sektorom kriminalističke policije, odsjekom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vlada i Uprava policije želi da saopšti da će u narednom periodu vrlo predano tretirati one koji krše zakone u Crnoj Gori, bez obzira o kome se radi, rekao je Konjević.

Osmanagić, na osnovu izrađene Procjene opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori (OCTA 2011), važi za vođu jednog od šest barskih klanova. Trenutno se bavi ugostiteljstvom i vlasnik je popularnog tamošnjeg restorana "Savoja".

Podgorički štampani mediji su u maju pisali da se tokom višemjesečne istrage policije i Višeg državnog tužilaštva došlo do sumnji da je Osmanagić “oprao” oko pola miliona eura preko svoje firme “Paladijum”.

Predmet “Osmanagić” se tada već nekoliko mjeseci nalazio kod VDT-a, a za pokretanje istrage čekalo se dodatno mišljenje vještaka finansijske struke.

Tokom pretkrivične istrage, vjeruje se da je Osmanagić preko svoje kockarnice “Paladijum” uspio da u legalne finansijske tokove ubaci 500.000 eura, za koje nije pokazao pokriće o porijeklu.

Dovođen je u vezu sa ubistvom urednika Dana Duška Jovanovića, ali to nikada nije dokazano.

 

 

 

 

Portal Analitika