Društvo

Konkurs TO Bar za skulpturu "Nulti kilometar"

3010tobar
T
uristička organizacija Bar raspisala je drugi Konkurs za izradu idejnog rješenja za izradu skulpture-objekta  „Nulti kilometar“.

Konkurs TO Bar za skulpturu "Nulti kilometar"
Portal AnalitikaIzvor

- Cilj Konkursa je dobijanje idejnog skulpturalnog rešenja koje će na najbolji način simbolički prikazati „nulti kilometar” – mjesto odakle se računa udaljenost do drugog mjesta, a ujedno imati i turističku atraktivnost – navodi se u pozivu za učešće na konkursu.

Prema propozicijama, konkursni materijali se ustupaju bez nadoknade i mogu se preuzeti u digitalnom formatu na internet adresi Turističke organizacije Bar ili u njihovim prostorijama. Rok za predaju konkursnih radova je 29. novembar.

Kriterijumi za ocjenjivanje radova su: oblikovni i estetski kvaliteti predmetne skulpture, primjerenost i jasnoća prikaza zamisli, atraktivnost rješenja, prostorni koncept predmetne skulpture u odnosu na urbani kontekst i racionalnost i ekonomičnost rješenja.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica, a žiri će razmotriti prispjele radove i dodijeliti tri novčane nagrade, od kojih će prvonagrađeni dobiti 1.000 eura, drugi 200, a treći najbolji rad stotinu eura.

Učesnici Konkursa mogu dostavljati pitanja putem adrese elektronske pošte: tobar@t-com.me.

Ova aktivnost TO Bar će biti finansirana sredstvima iz IPA programa TUR.GRATE 2.

Portal Analitika