Politika

BOJOVIĆ: Naredna godina odlučujuća, neminovne su političke turbulencije

3010Bojovic
M
islim da su neminovne nove podjele političkih karata na crnogorskoj političkoj sceni i, u tom smislu, realno je očekivati da će naredna godina, u stvari, biti po mnogo čemu odlučujuća, kazao je za Antenu M predsjednik Pravedne Crne Gore Rade Bojović.

BOJOVIĆ: Naredna godina odlučujuća, neminovne su političke turbulencije
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući aktuelna zbivanja na političkoj sceni, u vlasti i opoziciji, Bojović kaže da će izbori u Prijestonici, pa u Podgorici pokazati da će 2014. biti godina političkih promjena.

- Ukoliko DPS bude poražena na Cetinju, u šta iskreno vjerujemo, onda je realno očekivati tako nešto i u Podgorici. Sasvim je logično da će nakon toga biti vanrednih parlamentarnih izbora. Vjerujem da ulazimo u onu fazu kada su dodatne političke turbulencije neminovne, i u onu fazu kada možemo govoriti o tome da jedna, rekao bih, gnjila vladajuća klasa više nije u stanju da iole uspješno vodi ovu zemlju - ističe on.

Predsjednik Pravedne Crne Gore u razgovoru za podgorički radio kaže da vjeruje u uspjeh na prvom nastupu na izborima "jer je rad na terenu pokazao da nema sumnje da će ta partija biti dio parlamenta Prijestonice". Takođe smatra da će Pravedna na Cetinju, kao građanska partija, biti iznenađenje.

- Mi smo optimisti. Mislimo da, za razliku od naših političkih konkurenata, nudimo političke ideje koje su zaokružene. Od svih političkih partija, jedino mi, kao građanska, imamo i ekonomska rješenja. Nemamo razloga da oko bilo čega kalkulišemo i vjerujemo da ćemo biti iznenađenje na cetinjskim izborima.

U medijima se dosta pisalo o koaliciji Pozitivne i Pravedne na lokalnom nivou. Bojović za podgorički radio kaže da je iz pregovora, koji su trajali dva mjeseca, Pozitivna izašla bez riječi.

- Nažalost, ta priča je završena. Mi smo pregovarali dva mjeseca. Bili smo raspoloženi za mnogo više od saradnje na nivou lokalnih zajednica. Pozitivna je, što bi se reklo, u minut do 12 "utekla" od tog političkog savezništva. Ja i dalje vjerujem da bi neka vrsta šireg političkog savezništva ostvarila značajan rezultat na predsjtojećim izborima. Toga, na žalost, neće biti. Ta partija je, očigledno zbog nekih svojih političkih kalkulacija i ponašanja koja su u duhu partitokratske filozofije, za koju smatramo da je problem i bolest Crne Gore, odlučila da ide sama.

Izbori u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju zakazani su za 16. novembar.

Portal Analitika