Društvo

Tužba protiv Vojnovića, Novakovića i Delibašića za ubistvo Vidakovića

2108vidakovic
C
rnogorska policija će danas podnijeti krivičnu prijavu Višem državnom tužiocu u Podgorici protiv srpskih državljana Miloša Vojnovića, Slaviše Novakovića i Miloša Delibašića (29), zbog osnovane sumnje da su ubili Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, 2. jula u Budvi, saznaje Pobjeda.

Tužba protiv Vojnovića, Novakovića i Delibašića za ubistvo Vidakovića
Portal AnalitikaIzvor

Policijaje je dostavila Tužilaštvu dokaze na osnovu kojih sumnjiči trojicu srpskih državljana da su organizovali i počinili ubistvo. Vojnović, Novaković i Delibašić se terete za krivično djelo teško ubistvo.

Podgorički list podsjeća da je Vidaković ubijen sat iza ponoći 2. jula, na otvorenom šanku lokala "Sejlor", ispod zidina Starog grada. U njega je, iz neposredne blizine, muškarac sa šeširom ispalio tri metka u leđa. Udaljio se, nastavio da puca nasumice i ranio lakše još tri osobe. Prvo hapšenje uslijedilo je 14 dana nakon ubistva Vidakovića, kada je Delibašić pritvoren u okviru istrage za ubistvo Vidakovića. Ubrzo je stigla i potjernica iz Srbije zbog sumnje da je povezan i sa ubistvom Nikole Bojovića (39), brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Takođe, Delibašiću se u kotorskom Osnovnom sudu sudilo za ilegalno držanje oružja. On je 30. septembra za to krivično djelo osuđen na tri mjeseca zatvora. Kod njega je, kako je policija ranije saopštila, pronađen pištolj kada se sa kupališta vraćao u apartman. Delibašić je pred sudijom negirao povezanost sa ubistvom Vidakovića i naveo da je u Budvu došao na odmor. Nakon presude, Delibašiću je određen ekstradicioni pritvor. Pištolj koji je nosio poslat je na vještačenje u Forenzički centar.

Istog dana kada je crnogorska policija stavila lisice Delibašiću, srpska policija uhapsila je Beograđane Slavišu Novakovića i Miloša Vojnovića zbog sumnje da su direktno učestvovali u ubistvu Vidakovića. Po potjernici iz Srbije, 24. jula su u Budvi uhapšeni crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su sa Delibašićem organizovali ubistvo Nikole Bojovića. U podgoričkom naselju Tološi 29. avgusta uhapšen je srpski državljanin Saša Cvetanović (33) koji se sumnjiči da je bio direktni izvršilac ubistva Bojovića. U njega je ubica ispalio dvadesetak hitaca.

Delibašić, Cvetanović, Koljenšić i Šaranović se nalaze u spuškom zatvoru, gdje čekaju odluku o ekstradiciji. Podnošenje krivične prijave rezultat je intenzivne saradnje policija Crne Gore i Srbije koja je, između ostalog, rezultirala i rasvjetljavanjem ubistva Nikole Bojovića, koje se dogodilo 29. aprila ove godine u Beogradu.

Portal Analitika