Društvo

Troje djece hospitalozovano zbog virusnog meningitisa

3010insitutza
T
roje djece sa simptomima virusnog meningitisa hospitalizovano je juče na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Troje djece hospitalozovano zbog virusnog meningitisa
Portal AnalitikaIzvor

List piše da je riječ o dvoje djece predškolskog uzrasta, od tri i četiri godine, i jednom trinaestogodišnjem djetetu.

U Institutu za javno zdravlje kazali su DN da nije riječ o epidemiji, jer djeca koja su primljena ne idu u istu predškolsku ustanovu. Takođe, nijesu kazali o kojim vrtićima se radi, niti da preciziraju da li roditelji treba da šalju djecu u vrtić ili ne.

- Od 1. do 29. oktobra u Instutut za javno zdravlje nije pristigla nijedna prijava zarazne bolesti bakterijski meningitis. Ipak, 29. oktobra u 14 časova u Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pristigle su tri prijave te zarazne bolesti, i to za dvoje djece predškolskog uzrasta, od tri i četiri godine, i jedno dijete školskog uzrasta, od 13 godina, koja su hospitalizovana na Infektivnoj klinici Kliničkog centra. Slučajevi nijesu epidemiološki povezani - odnosno dvoje djece predškolskog uzrasta ne pohađa istu predškolsku jedinicu - kazali su juče iz Instituta.

Dnevnim novinama je takođe rečeno da se da je trenutni broj registrovanih oboljelih slučajeva „uobičajen za ovo doba godine“.

- Za sada možemo govoriti samo o sporadičnim slučajevima - precizirali su oni.

Portal Analitika