Društvo

KUSOVAC: Ne znamo do kada će pruga Bar - Beograd biti blokirana

3010teodoraks
I
danas je blokirana pruga Bar - Beograd, pa nama ostaje samo da putnike usmjeravamo na alternativne putne pravce koji nisu isti kao željeznički, kazala je za TVCG Teodora Kusovac, portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore, i dodala da nemaju informaciju kada će biti uspostavljen redovan željeznički prevoz na toj relaciji.

KUSOVAC: Ne znamo do kada će pruga Bar - Beograd biti blokirana
Portal AnalitikaIzvor

- U unutrašnjem željezničkom saobraćaju, stanje je redovno, dok poremećaje imamo već treći dan u međunarodnom saobraćaju. Kao što ste rekli, zbog blokade pruge u mjestu Priboj u Srbiji, već treći dan ne možemo da redovan način, u redovnom režimu održavamo relaciju Bar - Beograd. Vozovi saobraćaju samo do Prijepolja iz pravca Bara i Podgorice, a iz Beograda samo do Užica. Između Užica i Prijepolja prevoza, prosto, nema - kazala je ona.

Kusovac potcrtava kako trenutno ne postoji redovni kopneni saobraćaj između glavnih gradova Crne Gore i Srbije. Dodaje i kako je ŽPCG u protekla dva dana zabilježila oko 4.000 eura gubitka zbog vraćanja karata.

- Na žalost, nemamo nikakve veze sa time što se dešava u Priboju, osim što trpimo. I to je možda najteže od svega što ne možemo ni planirati ni znati kada će se ovo stanje okončati - dodaje portparolka ŽPCG.

Ona precizira da kompanija nije u mogućnosti da svojim putnicima obezbijedi autobuski prevoz na istoj relaciji, jer su i putevi blokirani.

- Samo prvog dana smo kada smo saznali da je pruga blokirana kod Priboja, uspjeli na vrijeme da organizujemo autobuski prevoz iz Bijelog Polja do Beograda. U saradnji sa Železnicama Srbije pokušali smo da to organizujemo i za večernji voz, ali nam je u posljednjem trenutku javljeno da su blokirani i putni pravci. Nama samo ostaje da ih usmjeravamo na alternativne putne pravce koji nisu isti kao željeznički. Ne možemo ih ni informisati kada će biti uspostavljen redovan željeznički prevoz na pruzi Bar - Beograd - zaključuje Kusovac.

Portal Analitika