Društvo

Sahranjen Tonći Praci

2910praciT
D
anas je na gradskom groblju u Škaljarima sahranjen Tonći Praci, urbana legenda, jedan od osnivača 'Beštija'. Misu zadušnicu, u crkvi Sv Mihovila, služio don Anton Belan, prenosi Primorac TV.

Sahranjen Tonći Praci
Portal AnalitikaIzvor

U ime dobrovljnih davalaca krvi oprostio se Danilo Đurović, dok je posmrtno slovo održao Dragan Šepelj. El comandante je na svoj poslednji put otišao uz njemu omiljeno kolo Bokeljske mornarice i karnevalsku muziku kako i dolikuje pravom feštađunu i ćitadinu. A kakav je Tonći bio čovjek govori podatak koji smo danas čuli na groblju. El comandante je više od četrdeset puta dao krv i mnogima spasio život.

Sahrani je prisustvovao veliki broj Kotorana, kao i njegovi poštovaoci iz cijele Boke i Crne Gore. Pored Gradske muzike i mladih mažoretki, ovom dostojanstvenom ispraćaju prisustvovali su i 'Beštije' koji su nosile svog prijatelja od kapele do groblja. Tonćija su oplakali njegovi najbliži, supruga Slavka, sinovi Andrija i Dujo i kćeri Karmen i Marija.

Povodom Pracijeve smrti na društvenim mrežama oglasili su se brojni navijači, blogeri, bivši vaterpolisti Primorca i novinari.

'Poštovani moji kotorski prijatelji, vi ste primjer kako se živi i čuva svoj grad. Svaka vam čast, a legendi jedno iskreno i veliko ADIO i počivao u miru. Veliki naklon od jednog pravog Novljanina i Bokelja. Jedan je Tonći Praci. Živjeli ', napisao je novinar Nebojša Mandić.

Doktor Goran Jovanović javio se iz Beograda. U diriljivom tekstu 'Hasta siempre Comandante' izrazio je žaljenje što ne može ispratiti svog prijatelja.

'Jedan Kotor polako nestaje, odlaze relikti nekog sretnijeg vremena koje je dio nas dobro upamtio, dio na momenat ugrabio, a današnja mladost propustila,' konstatovao je sa žaljenjem dr Jovanović.

Iz Budimpešte se javio Gergelji Kiš, legenda mađarskog i kotorskog vaterpola . 'Iskreno saosjećam sa svim navijačima Primorca. Tonći, počivaj u miru.' napisao je veliki igrač, osvajač tri olimpijska zlata, čovjek koji je sa Primorcem osvojio Evroligu i Superkup 2009. godine i uvrstio se među velikane ovog kluba.

foto: primorac.tv

Portal Analitika