Ostalo

Ros Bron napušta Mercedes

2910rosB
R
os Bron i Mercedes nijesu pronašli zajednički jezik o nastavku saradnje, pa će direktor napustiti tim na kraju sezone, prenose sportski portali.

Ros Bron napušta Mercedes
Portal AnalitikaIzvor

Čovjeka koji je bio 'mozak' operacije Mihaela Šumahera sa kojim je osvojio sedam titula sa Benetonom i Ferarijem naslijediće tandem izvršnih direktora Toto Volf i Pedo Lov, uz Nikija Laudu.

Bron je titulu osvojio i sa Džejsonom Batonom 2009. u njegovom ličnom Bron GP timu, nakon što se Honda povukla iz F1. Mercedes je preuzeo godinu dana kasnije.

Jedan od njegovih nasljednika Lov, nekadašnji tehnički direktor Meklarena, došao je u njemački tim prošle zime, upravo kao nasljednik Brona, ali su u Mercedesu u međuvremenu promijenili planove i odlučili se za blagu tranziciju.

Ostanak Brona na kraju je zavisio isključivo od njega, ali mu se nije svidjela ograničena kontrola tima koju je dobijao. Njegova budućnost trenutno je nepoznata. Dok je bio direktor Mercedesa rekao je da ne planira da traži posao na nekom drugom mjestu, ali je sada slobodan da to učini, naravno ukoliko želi da ostane u F1.

Često se špekulisalo o njegovom povratku u Hondu koja će se vratiti u "cirkus" 2015. godine u partnerstvu sa Meklarenom, ali mnogi odbacuju to kao mogućnost zbog njegovog nezadovoljstva u timu tokom sezone 2007/2008.

Pominje se i poziciji u vođstvu Svjetske automobilske federacije (FIA). Predsjednik FIA Žan Tod je bio partner sa Bronom u Ferario, slično kao što su to sada Volf i Lov u Mercedesu.

Mercedes je trenutno drugi u šampionatu Formule 1 sa 313 bodova, 157 manje od lidera Red Bula. Prvi vozač tima Luis Hamilton je četvrti u generalnom plasmanu vozača sa 169, dok je Niko Rozberg šesti sa 144 boda.

B92

Portal Analitika