Region

Matavulju prijeti 12 godina zatvora zbog smrti Dolores Lambaše

2910matavulj
S
tojan Matavulj je u vrijeme nesreće u kojoj je poginula hrvatska glumica Dolores Lambaša imao 0,66 promila alkohola u krvi. Ako se ove nezvanične informacije potvrde, glumcu prijeti 12 godina zatvora, javlja Dnevnik.hr.

Matavulju prijeti 12 godina zatvora zbog smrti Dolores Lambaše
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Stojan Matavulj je sa 0,66 promila alkohola u krvi, u smrt odvezao glumicu Dolores Lambašu - nezvanični su rezultati toksikološke analize.

“To znači dva do tri puta veća vjerovatnoća pogibije u saobraćaju nego da je čovjek trijezan. Zato se i dalje smanjuje dozvoljena količina alkohola u krvi u saobraćaju. U Rusiji je sada 0,3 , a u Evropi se već godinama nateže konačna cifra i sigurno da će se smanjiti na 0,2 promila.

Ukoliko rezultati toksikološke analize budu i zvanično potvrđeni, bitno se mijenja i sudski proces u slučaju Matavulj.

“Može se smatrati da je riječ o nesvjesnoj namjeri za počinjenje krivičnog djela, čime je zaprijećena kazna do 12 godina zatvora, dakle od tri do 12 godina“, rekao je advokat.

I prije nego što su u javnosti objavljeni nezvanični rezultati toksikološke analize, otac pokojne glumice je rekao da ga isti ni najmanje ne zanimaju.

Đino Lumbaša je istakao da Stojana ne osuđuje, jer smatra da se takva nesreća mogla dogoditi bilo kome. Ipak, ova tragična priča će dobiti sudski epilog.

 

Portal Analitika