Svijet

Lisice žele da „sruše“ Britansko carstvo

2910pticeee
O
soblje koje radi u Londonskoj kuli povećalo je obezbjeđenje nakon što je lisica ubila dva gavrana čije prisustvo, kako tvrdi legenda, čuva kraljevstvo od urušavanja, piše Telegraf.

Lisice žele da „sruše“ Britansko carstvo
Portal AnalitikaIzvor

Organizacija za istorijske kraljevske palate finansiraće poboljšanje uslova za život, po prvi put u 20 godina, za osam ptica koje su trenutno nastanjene u tornju.

Nove noćne odaje dio su obnove u dijelu u kom se nalaze ptice i najvjerovatnije će koštati desetine hiljada funti ali će dosta unapređenja biti namijenjeno i turistima, poput amfiteatra.

Gavrane Jubilej i Stisak ubila je lisica u maju, ali su ubrzo zamijenjeni novim.

Njihova smrt ostavila je svega šest gavrana u tornju, što predstavlja minimum, sudeći po dekretu kralja Čarlsa II, koji je potreban da bi se monarhija sačuvala od propasti.

Krila gavrana se podsijecaju kako bi njihova sposobnost da lete bila ograničena. To znači da jedino mogu da poskakuju i lete u kratkim vremenskim periodima što ih čini ranjivim kada su predatori u pitanju.

„Gavrani se često uparuju tako da je moguće da je jedan pokušavao da zaštiti drugog ili su oba napala lisicu, što je moguće pošto su prilično žustri“, izjavio je portparol ove organizacije.

foto: wolfsavard

Portal Analitika