Društvo

Kotorani oduševili u Zagrebu na Lučindanskim susretima

zagreb
N
acionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb organizovali su Lučindanske susrete 2013. godine u Zagrebu, javlja Skala radio.

Kotorani oduševili u Zagrebu na Lučindanskim susretima
Portal AnalitikaIzvor

Pokrovitelj je bio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Susreti se održavaju već petnaesti put, a ove je predstavljen grad Kotor, koji je svojom jedinstvenošću i neskrivenom ljepotom oduševio mnogobrojnu publiku.

Mirza Krćić, direktor kotorske Turističke organizacije je izrazio veliko zadovoljstvo prijemom od strane domaćina, Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske za koje je imao samo riječi hvale.

zagreb1
Krcić je kazao da se radi o Zajednici koja funkcioniše besprekorno i koja je na najbolji način organizovala susret čiji je nivo bio za pamćenje.

U Hrvatskoj, naglasio je on, živi preko 4.500 Crnogoraca, od toga 65% intelektualaca.

Delegaciju grada Kotora činili su Mirza Krcić, direktor Turističke organizacije Kotor, Tvrtko Crepulja, potpredsjednik kotorske opštine, Duška Banićević, sekretarka SO Kotor, direktorica Pomorskog muzeja Mileva Vujošević i Ilija Mlinarević, kustos Muzeja.

Folklorni ansambl “Nikola Đurković” je spletom igara oduševio prepunu dvoranu Studentskog centra koja je dugim aplauzima nagradila izvođače.

zagreb2
Uspješan nastup imala je i klapa “Moderato cantabile”.

Susretu je prisustvovao ambasador Crne Gore u Zagrebu Igor Građević, izaslanik predsjednika Vlade Crne Gore Nebojša Kaluđerović, predsjednik Matice Crne Gore Dragan Radulović i poznati režiser Veljko Bulaić.

Tu je bila i Maja Perfiljeva, koja je u okviru Lučindanskih susreta imala svoje veče.

Na kraju večeri izvedena je pjesma “Bokeljska noć” koju su pjevali svi prisutni i iz Kotora i Hrvatske.

Krcić kaže da je družena nastavljeno u holu uz pjesmu i prigodan koktel do kasnijih ura.

On je naglasio da je gradonačelnik Bandić izrazio zadovoljstvo susretom i da je kazao da ima saradnju sa kotorskom gradonačelnicom Marijom Ćatović  i da vjeruje da će se ta saradnja iz godine u godinu unapređivati.

Impresionaran odnosom Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Krcić je kazao da bi Crna Gora trebala da povede vise računa o svojoj dijaspori širom svijeta i da vjeruje da će se to i dogoditi u narednom periodu.

Portal Analitika