Fudbal

Karadžić i Vokri na sastanku kod Blatera

okvokri1
P
redsjednik FIFA Sep Blater ugostio je u Cirihu prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i čelnika Fudbalske federacije Kosova, Fadilja Vokrija.Beogradski list Blic piše da je centralna tema sastanka bio ''status nepriznate fudbalske organizacije Kosova, koja pravi velike korake ka ulasku u porodicu FIFA i UEFA, zahvaljujući i reakciji Srbije''.

Karadžić i Vokri na sastanku kod Blatera
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj sastanak je zakazan još u junu kada se Blater sastao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, i izrazio želju da organizuje susret dvije strane, "kako bi se pronašlo najbolje rješenje za razvoj fudbala na Kosovu". Novi sastanci zakazani su za kraj novembra.

U prethodnom periodu, Tomislav Karadžić je govorio "da je otkazivao pozive FIFA da se sastane sa delegacijom nepostojećeg saveza", ali je promijenio retoriku, o čemu svjedoči i rukovanje sa Vokrijem, navodi Blic.

Tokom ljeta, Vokri je za Avazov "Sport" rekao da "ga FSS i Tomislav Karadžić ne mogu zaustaviti, i da je pitanje dana kada će Kosovo igrati kvalifikacije za međunarodna takmičenja."

U ime FSS-a na sastanku su bili i potpredsjednik Ivan Ćurković i Zoran Laković, dok su ekspediciju Kosova uz Vokrija činili i Erol Salihu i Flamur Bunjaku.

 

 

Portal Analitika