Abiznis

Tološi: Počela izgradnja reciklažnog dvorišta

opstina
N
a lokaciji u Tološima, sa lijeve strane Bulevara Mihaila Lalića, na površini od 2.000 metara kvadratnih, počela je izgradnja drugog reciklažnog dvorišta, saopšteno je iz Glavnog grada.

Tološi: Počela izgradnja reciklažnog dvorišta
Portal AnalitikaIzvor

Ukupna procijenjena vrijednost ove investije je 150.000 eura. Izvođač radova je preduzeće „Gradnja promet”, koje je i jedino dostavilo ponudu na javnom tenderu, dok će veći dio opreme isporučiti kompanije „Tehnix” iz Hrvatske i „Vagar” iz Podgorice, koje su dostavile najpovoljnije ponude. Za preostali dio opreme, zbog neispravnosti prethodno dostavljenih ponuda, postupak je ponovljen i pristigle ponude biće otvorene sjutra.

Novo reciklažno dvorište, kao i postojeće koje se nalazi u Ulici Iva Vizina na Zabjelu, imaće obezbijeđene sve potrebne prostore za odlaganje posebnih vrsta otpada iz domaćinstava. S obzirom na to da su građani već stvorili naviku da svakog dana od sedam do 21 čas na ovom prostoru mogu besplatno odlagati posebne vrste otpada, očekujemo da će građani i novo reciklažno dvorište prepoznati kao prostor koji nudi iste mogućnosti i time doprinijeti očuvanju ambijentalne higijene i zaštiti životne sredine, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika