Svijet

Argentina, Ćako: Predstavnici Kapetanićeve partije ušli u Senat

2910horhekapetanicok
U
provinciji Ćako su u nedjelju održani izbori za Senat Argentine na kojima su sa velikom   prednošću  pobijedili  predstavnici partije Peronista-Justicijalista, na čijem je čelu Horhe Milton Kapetanić, porijeklom iz Crne Gore, saznaje Portal Analitika.

Argentina, Ćako: Predstavnici Kapetanićeve partije ušli u Senat
Portal AnalitikaIzvor

Peronisti-Justicijalisti sa liste Frente para la Victoria, pobijedili su na izborima za Senat. Eduardo Aguilar je dobio najviše glasova i biće senator, a Juan Manuel Perini predstavnik u Skupštini Argentine.

Ubjedljivom pobjedom Partije Justicijalista u provinciji Ćako i njenih kandidata, guverner provincije Kapitanić, koji je već dva puta biran na ovu funkciju, učvrstio je pozicije u partiji i povećao šansu da bude predsjednički kandidat, iako je ova vladajuća partija izgubila najvažnije centre - Benos Ajres, Rozario, Kordobu.

Kapetanić je u maju ove godine prvi put posjetio Crnu Goru i posjetio rodno mjesto njegovih predaka u Velimlju.

Peronistička partija predvođena predsjednicom Kristinom Fernandes Kirsner, kojoj mandat ističe za tri godine, predložila je Kapetanića za njenog zamjenika, odnosno on će na sljedećim izborima biti kandidat Peronista za predsjednika Argentine.

U provinciji Ćako je naseljen veliki broj crnogorskih iseljenika u Argentini.

Portal Analitika