Društvo

ŽPCG: Vozovi i danas saobraćaju samo do Prijepolja

2910barbeogradprugaok
Z
bog blokade pruge Beograd-Bar u Priboju, danas će se međunarodni željeznički prevoz putnika odvijati u skladu sa promjenama uvedenim prethodnog dana- iz smjera Bara i Podgorice samo do Prijepolja, a iz Beograda do Užica, najavljeno je iz kompanije Željeznički prevoz.

ŽPCG: Vozovi i danas saobraćaju samo do Prijepolja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Željezničkom prevozu Crne Gore javljeno iz Železnica Srbije, između željezničkih stanica Užice i Prijepolje neće biti željezničkog saobraćaja, a neće biti organizovan ni alternativni autobuski prevoz putnika zbog istovremene blokade odgovarajućih drumskih pravaca.

Saobraćaj na ovom dijelu pruge onemogućen je zbog blokade pruge kojoj su juče pribjegli štrajkači Fabrike automobila Priboj.

-Željeznički prevoz Crne Gore svojim putnicima u punom iznosu nadoknađuje trošak za prethodno kupljene karte na relacijama na kojima je saobraćaj privremeno obustavljen. Karte se mogu vratiti na svim blagajnama ŽPCG-a.  Poremećaj u međunarodnom željezničkom prevozu putnika nije ni na koji način uticao na lokalni željeznički saobraćaj u Crnoj Gori.  ŽPCG trpi veliku materijalnu štetu zbog masovnog otkazivanja putovanja u međunarodnom saobraćaju te neizvjesnog trajanja blokade na koju željeznički sistem Crne Gore nikako ne može uticati- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika