Fudbal

FIFA i “Frans fudbal” objavili listi od 23 kandidata za Zlatnu loptu

MesiPeharri
F
IFA i magazin “Frans fudbal” objavili su listi od 23 kandidata za Zlatnu loptu, a glavni kandidati su po običaju Leo Mesi, Kristijano Ronaldo i Frank Riberi.

FIFA i “Frans fudbal” objavili listi od 23 kandidata za Zlatnu loptu
Portal AnalitikaIzvor

U konkurenciji su čak šestorica fudbalera minhenskog Bajerna, četvorica iz Barselone, trojica iz Pari Sen Žermena i dvojica iz Real Madrida.

Konačnu odluku donijeće kapiteni i selektori nacionalnih timova, ako i predstavnici medija koje odabere “Frans fudbal”.

U decembru će biti saopšteni trojica kandidata koji su dobili najviše gladova, a pobjednik će biti proglašen u Cirihu 13. januara sljedeće godine. Prošle godine na ‘podijumu’ su bili pobjednik Leo Mesi, kojem je to bila treća uzastopna ‘Zatna lopta’, kao i Ronaldo i Inijesta.

Spisak kandidata: Frank Riberi, Arjen Roben, Tomas Miler, Manuel Nojer, Filip Lam, Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), Leo Mesi, Andres Inijesta, Šavi, Nejmar (Barselona), Zlatan Ibrahimović, Edinson Kavani, Tijago Silva (PSŽ), Kristijano Ronaldo, Garet Bejl (Real Madrid), Mesut Ezil (Arsenal), Robin van Persi (Mančester Junajted), Jaja Ture (Mančester Siti), Luis Suares (Liverpul), Andrea Pirlo (Juventus), Radamel Falkao (Monako), Eden Azar (Čelsi), Robert Levandovski (Borusija Dortmund).

Portal Analitika