Fudbal

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu

SavicStefan
D
nevne novine donose učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu.

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Vladan GILJEN (OFK Beograd) - Debi na golu "romantičara" neće pamtiti po lijepom - primio dva gola na Karaburmi od Vojvodine! OFK djelovao loše - 0:2.

Pavle VELIMIROVIĆ (Rabat Ajaks) - Prvi je golman, ali je ekipa izuzetno loša - kapitulirao četiri puta protiv Valete (1:4) - Rabat će se do kraja sezone boriti za opstanak.

Milan MIJATOVIĆ (Zobahan) - Nije se proslavio u porazu od Damaš Gilana (5:1) - Zobahan se nalazi na 13. mjestu, ima samo bod više od timova koje se nalaze u opasnoj zoni.

Boban BAJKOVIĆ (Crvena zvezda) - Imali su priliku da se primaknu Partizanu (igrali neriješeno sa Napretkom) na dva boda, ali su uprskali - Zvezda remizirala sa Radničkim u Nišu (1:1), Bajko bio solidan.

Miroslav VUJADINOVIĆ (Vlaznija) - Sačuvao velika tri boda Vlazniji - družina iz Skadra savladala Partizani u gostima (0:1), zauzela 3. mjesto - prvoplasirani Teuta i Skenderbegu im bježe samo tri boda. Vuke dobio žuti karton.

Igor PAVLOVIĆ (Vardar) - Igor odličan u pobjedi nad Makedonijom Đorče Petrov (1:3) - Vardar zauzeo lidersko mjesto.

Bojan ZOGOVIĆ (Timok) - Sačuvao gol, bio zapažen protiv Metalca - Timok slavio sa 1:0, Bojan "požutio".

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar) - Standardno dobar u dresu Vardara - pobijedili Makedoniju sa 1:3.

Stefan CICMIL (Spartak Subotica) - Ušao u ritam - komandovao defanzivnom linijom u Kragujevcu protiv Radničkog - 0:0.

Ilija RADOVIĆ (Spartak Subotica) - Odličan kao i Stefan - upisali važan neriješen rezultat (vs Radnički Kragujevac 0:0), popularni Čivija opomenut žutim kartonom.

Ivan ČARAPIĆ (Rabat Ajaks, Malta) - Igrao u velikom porazu od Valete na strani - 1:4 - Rabat će morati da počne sa boljim igrama ako žele da ostanu u eliti.

Ivan KECOJEVIĆ (Gazijantepspor) - Nije imao šanse u duelu sa ofanzivcima Fenerbahčea - Gazjantep je izgubio 3:1, Keca zaradio žuti karton.

Vladimir BOŽOVIĆ (Mordovija) - Hita ka Premijer ligi Rusije - igrao 87 minut u trijumfu nad Sibirom - 2:0.

Dejan BOLJEVIĆ (Čukarički) - Napustio teren u 76. minutu protiv Voždovca - Čukarički kući poražen sa 2:3.

Saša BALIĆ (Metalurg Zaporožje) - Ustalio se u udarnih 11 - dobar u remiju (0:0) sa Metalurgom iz Donjecka. Lijevi bek upisao žutu kartu.

Milko NOVAKOVIĆ (Dačija) - Bivši mladi reprezentativac zamijenjen na poluvremenu u duelu sa Zimbruom - 1:1.

Mijuško BOJOVIĆ (Vasland Beveren) - Sam držao (saigrač iz defanzive dobio crveni karton u 39. minutu) posljednju liniju Vaslanda u porazu od Lokerena - 0:2.

Vladimir VOLKOV (Partizan) - Solidan protiv Napretka u Beogradu - Partizan izvukao bod (1:1), Vova dobio žuti karton.

Stefan SAVIĆ (Fiorentina) - Komandant ljubičaste odbrane - bio dobar u preokretu i trijumfu nad Kijevom - 1:2. Viola za prvom Romom zaostaje devet poena poslije devet kola...

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk) - Kakvu god Kortrijk odbranu igra (sa trojicom, četvoricom ili petoricom) Žarko je tu - odigrao na nivou, upisana pobjeda protiv Monsa - 0:1.

Predrag FILIPOVIĆ (Alst) - Vremešni Danilovgrađanin se ne da - sa 38 godina u Drugoj ligi igra dobro, Alst savladao Vesterlo sa 1:0.

Nemanja GOJAČANIN (Javor) - Pozicija desnog beka je njegova - prefektan u važnom trijumfu nad Slobodom u Užicama - 0:1.

Marko VEŠOVIĆ (Crvena zvezda) - Igrao 90 minuta u razočaravajućem remiju sa Radničkim u Nišu - 1:1. Lider Partizan je ostao na "plus 4".

Đorđe ĐIKANOVIĆ (Muaidar, Katar) - Izgubili kući od El Jaiša (2:4), Đika bio najbolji u svom timu, nosio kapitensku traku.

Ermin ALIĆ (Viljareal B) - Igrao cijeli meč u porazu od Hospitalete (3:2) - Viljareal B u Trećoj ligi Španije nalazi se na poziciji broj 3, lider im bježi samo tri boda.

VEZNI RED

Uroš DELIĆ (Rad) - Igrao prvo poluvrijeme protiv Jagodine - Rad na Banjici izgubio sa 0:2.

Igor IVANOVIĆ (OFK Beograd) - Dobio priliku od 46. minuta, ali nije uspio ništa da promijeni - romantičari položili oružje pred Vojvodinom - 0:2.

Veljko BATROVIĆ (Viđev Lođ) - Požalio se na povredu, pa napustio igru u 37. minutu - Viđev izgubio od Krakovije - 1:3.

Mladen KAŠĆELAN (Arsenal Tula) - Igrao u neočekivanom porazu od Jeniseja - 1:2 - Arsenal za zonom koja vodi u elitu kaska šest bodova.

Simon VUKČEVIĆ (Vojvodina) - Finiš utakmice je bio rezervisan za Simon - igrao pet minuta u pobjedi nad OFK Beogradom - 0:2.

Janko TUMBASEVIĆ (Vojvodina) - Kvario igru "romantičara" cijelih 90 minuta - upisan trijumf od 0:2.

Nebojša KOSOVIĆ (Vojvodina) - Dok je Tumba kvario, Nebojša je spremao šanse saigračima - odigrao sjajnu utakmicu protiv "romantičara".

Milorad PEKOVIĆ (Hanza) - Gol, žuti, crveni - to je ukratko utakmica koju je Peko ostavio iza sebe Halešera - Hanza slavila 2:1.

Nemanja NIKOLIĆ (Dinamo Minsk) - Nezamnjenjiv - odličan u visokoj pobjedi nad Gomelom - 1:4.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija) - Pokretač svih akcija protiv Zimbrua - nije imao ko da ga prati da bi se upisao trijumf - na kraju 1:1.

Vladimir BOLJEVIĆ (Krakovija) - Vratio se u startnih 11 - Dado i drugovi posremili Viđev na gostovanju (1:3) - Boljević "požutio".

Vladan SAVIĆ (Kečkemet) - Dobra 62 minuta u pobjedi nad Pakšijem - 3:1. Kapiten vuče tim.

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet) - Postavio konačnih 3:1 u duelu sa Pakšijem - odigrao cijelu utakmicu.

Branko BOŠKOVIĆ (Rapid Beč) - Derbi Beča potpisan je Rapidovim pečatom - 0:1 - Bole zamijenjen u 90. minutu uz ovacije.

Petar GRBIĆ (Partizan) - Opet kuca na vrata udarnih 11 - dobio priliku od 74. minuta kada je bilo 0:1 za Napredak, ubrzao igru Partizana, na kraju završeno 1:1.

Luka TIODOROVIĆ (Lušnja) - Na teren kročio u 28. minutu - igrao solidno - Lušnja remizirala na strani sa Biliš Balšom - 1:1.

Damir KOJAŠEVIĆ (Astana) - Igrao od 60. minuta u trijumfu nad liderom Aktobeom - 1:0. Astana je tako zadržala priliku da se bori za titulu uposljednjem kolu - sljedeće nedjelje moraju da dobiju, a Aktobe ubjedljivo da izgubi...

Marko RAIČEVIĆ (Napredok) - Napredok igrao, Renova davala golove - Marko bio dobar, ali rezultat na kraju nije bio zadovoljavajući - 2:0.

Bojan SANKOVIĆ (Ujpešt) - Dobio priliku od 74. minuta - stao na loptu, sačuvao pobjedu protiv MTK - 0:1.

Marko VUKČEVIĆ (Olimpija) - Milorad Kosanović mu je dao šansu od starta, ali Olimpija je generalno u lošoj formi - izgubili su od Triglava 1:0.

NAPAD

Jovan VUČINIĆ (Jagodina) - Dobio priliku od 85. minuta u laganom trijumfu nad Radom - 0:2.

Nikola NIKEZIĆ (Olimpija) - Olimpija je slaba, a Nikeza nema pravih lopti - izugibili su od Triglava - 1:0.

Bojan BOŽOVIĆ (Bežanija) - Tripleta, het trik! Bojan sa tri gola uveličao pobjedu protiv BSK Borče - 4:0.

Filip KASALICA (Crvena zvezda) - Ušao na teren u 63. minutu, pokušao brzinom da donese tri boda, ali Zvezda je upisala samo remi sa Radničkim u Nišu - 1:1.

Dejan DAMJANOVIĆ (Seul) - Subota je bila rezervisana za prvu utakmicu finala Azijske Lige šampiona - Boske pogodio za 2:2 protiv jakog Lipijevog Gvangžua. Revanš je 11. novembra na stadionu Gvangžua.

Fatos BEĆIRAJ (Dinamo) - Zamijenjen u 63. minutu kada je već bilo jasno da će Dinamo savladati Hrvatski dragovoljac - 4:1.

Bogdan MILIĆ (Suvon siti) - Suvon savladao Gvangžu 2:1, Bole igrao od od 87. minuta.

Dženan RADONČIĆ (Šimicu) - Učestvovao u minimalnoj pobjedi nad Ivatom (0:1) - teren napustio u 89. minutu da se zadrži vrijeme.

Luka ĐORĐEVIĆ (Tvente) - Razočaran napustio zeleni tepih - Tvente lošiji od Den Haga (3:2), Luka igrao od 63. minuta.

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa) - Heroj Haife! Bivši centarfor Zete postigao jedini gol u derbiju sa Makabijem - 0:1. Stadion se zahvaljuvao Žarku.

Darko PAVIĆEVIĆ (Zalegeršeg) - Definitivno najbolji igrač Druge lige Mađarske - sa dva gola vodio Zalegeršeg do u duelu sa Đirmotom - 3:1.

Radislav SEKULIĆ (Čukarički) - Igrao cijelu utakmicu protiv Voždovca - Čuka poražena sa 2:3 kući.

Đorđe Krkeljić (Napredok) - Ušao u drugom dijelu da trgne ekipu, imali su igru, ali su izgubili od Renove - 2:0.

Portal Analitika