Politika

MVPEI: Lukšić u zvaničnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske

2810_luksic
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, boraviće od 28. do 30. oktobra  u prvoj zvaničnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

MVPEI: Lukšić u zvaničnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete Londonu, potpredsjednik Lukšić će se sastati sa državnim sekretarom za vanjske poslove Vilijamom Hejgom, te imati i odvojene susrete sa Fransisom Modom, ministrom Kabineta Vlade, kao i sa Lordom Bosvelom, predsjednikom Odbora za Evropsku uniju u Gornjem domu Parlamenta, stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi tokom posjete Londonu, potpredsjednik će održati predavanje na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (London School of Economics and Political Science- LSE) na temu “Vanjsko-politički prioriteti Crne Gore”.

- Posjeta predstavlja priliku za razgovor o daljoj saradnji Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u kontekstu integracija Crne Gore u Evropsku uniju i NATO, kao i zajedničkim aktivnostima koje bi vodile jačanju ekonomske saradnje dvije zemlje. Posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu biće i prilika za dalje produbljivanje odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, te definisanje prioritetnih oblasti i projekata od zajedničkog interesa u predstojećem periodu, stoji u saopštenju.

Portal Analitika