Društvo

Mijušković obišla dva objekta iz Programa UNDP-a za socijalno ugrožene

2810stambenojjedinici
S
ekretar Sekretarijata za socijalno staranje Snežana Mijušković sa saradnicima, zajedno sa predstavnicima Kancelarije UNDP-a, obišla je danas dva objekta namijenjena realizaciji projekata Servisi podrške hraniteljima i mladima bez roditeljskog staranja i Servisi podrške žrtvama porodičnog nasilja, koji su finansirani iz sredstava UNDP-a.

Mijušković obišla dva objekta iz Programa UNDP-a za socijalno ugrožene
Portal AnalitikaIzvor

Sredstva za oba projekta dobijena su učešćem Sekretarijata za socijalno staranje na trećem konkursu zatvorenog tipa za raspodjelu sredstava za podršku pružanju usluga socijalne zaštite ugroženim kategorijama stanovništva, koji je predstavljao podršku razvoju lokalnih usluga socijalne zaštite, u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Reforme sistema socijalne i dječje zaštite - unapređenje socijalne inkluzije IPA 2010.

Projekat Servisi podrške hraniteljima i mladima bez roditeljskog staranja realizuje se u saradnji sa NVO Centar za prava djeteta, a od ukupno traženih 40.125 eura, odobrena su sredstva u iznosu od 7.412,77 eura. Cilj projekta je da se osnaže korisnici servisa Stanovanje uz podršku, za samostalan život kroz razvijanje socijalnih vještina, kao i da se podigne svijest o važnosti podrške hraniteljima i korisnicima servisa bez roditeljskog staranja, kroz promociju servisa Stanovanje uz podršku i kluba hranitelja.

Projekat Servisi podrške žrtvama porodičnog nasilja Sekretarijat za socijalno staranje realizuje u saradnji sa NVO „Sigurna ženska kuća”, a od ukupno traženih 33.640 eura, na konkursu je dobijeno 10.210 eura. Cilj projekta je unapređenje sistema zaštite žena žrtava porodičnog nasilja kroz besplatan smještaj u sigurnom prostoru, kontakte sa institucijama, savjetodavnu, pravnu i psihološku pomoć.

Prilikom današnje posjete stambenoj jedinici u kojoj su vršeni radovi predviđeni projektom, predstavnici UNDP-a izrazili su zadovoljstvo realizovanim aktivnostima, dok su se posjetom prostorijama „Sigurne ženske kuće” uvjerili u kvalitet uslova u skloništu.

 

Portal Analitika