Društvo

Postavljen kamen temeljac za sportsku dvoranu Univerziteta

2810slavoljubstijepovicok
P
olaganjem kamena temeljca počela je izgradnja sportske dvorane Univerziteta Crne Gore (UCG), vrijedne 3,35 miliona eura.

Postavljen kamen temeljac za sportsku dvoranu Univerziteta
Portal AnalitikaIzvor

Predviđeno je da sportska sala, površine tri hiljade kvadrata i kapaciteta 805 mjesta, bude završena za godinu. Kamen temeljac postavili su ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i rektor UCG Predrag Miranović.

Stijepović je kazao da je to istorijski dan, jer će studenti državnog Univerziteta prvi put od njegovog osnivanja dobiti svoj prostor za sportske, kulturne i administrativne sadržaje.

On je dodao da u vrijeme krize ni mnogo bogatije države ne razmišljaju o takvim investicijama i ulaganjima u studentski standard, »a kod nas su u posljednjih 30 dana otvorene investicije vrijedne oko 15 miliona".

Predstavnik studenata UCG Miloš Pavićević kazao je da će sala biti urađena po najsavremenijim standardima. On je rekao da će se Studentski parlament, uz podršku Vlade i drugih institucija, u narednom periodu baviti nezaposlenošću mladih.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica ocijenio je da su u Vladi i Univerzitetu shvatili da "sport postaje važan činilac prevencije zdravlja i socio - patoloških pojava među mladima i da je najveće bogatstvo svakog pojedinca zdravlje, a nacije znanje".

"Našim studentima želimo da pružimo i jedno i drugo. Podsticanjem i podrškom izgradnje višenamjenske sportske dvorane od Vlade, napravljeni su najkvalitetniji preduslovi u osmišljavanju zdravog života studentske populacije", kazao je Bjelica.

Projektom je predviđeno da objekat sadrži prizemlje i sprat u dijelu pratećih sadržaja i multimedijalnog centra.

Osim višenamjenske dvorane za odigravanje utakmica košarke, rukometa, odbojke i drugih sportovam, predviđene su i prostorije za novinare i obezbjeđenje.

Dvorana je prilagođena i za organizaciju koncertnih i raznih kulturnih manifestacija.

U prizemlju će biti smješteno šest garderoba za sportiste, trenere i sudije, teretana sa garderobama, pet kacelarija za administraciju, kao i psrostorija za ljekara sa ambulantom, toaleti i prostorije za održavanje objekata.

(MINA)

Portal Analitika