Abiznis

ĐUKANOVIĆ: Predlog zakona Fronta je neozbiljan, KAP ugasiti ako nema investitora

2810vojindjukanovicok
Z
akon o zaštiti državnih interesa u rudarsko- metalurškom sektoru, o kojem će se Skupština sjutra izjasniti, predlažu oni koji su organizovali štrajkove u Rudnicima boksita i KAP-u i koji su svojim zaključcima spriječavali Vladu da radi svoj posao, izjavio je Portalu Analitika bivši član uprave KAP-a i nekadašnji ministar privrede Vojin Đukanović.

ĐUKANOVIĆ: Predlog zakona Fronta je neozbiljan, KAP ugasiti ako nema investitora
Portal AnalitikaIzvor

- Parlament treba da se bavi donošenjem zakona, a ne unutrašnjom i spoljnom politikom. Ćerati Vladu da preuzme KAP u stečaju je neshvatljivo, tim prije što je opozicija bila protiv kada je izvršna vlast predlagala sličan model. To Vladi predlažu ljudi koji se nikad nijesu bavili privredom, već na ovaj način žele da steknu političke poene. Njihov predlog zvuči primamljivo za laičku javnost, ali je za eksperte neozbiljan- ocijenio je Đukanović, napominjući da je premijerov savjetnik Ranko Milović jedan od najkompetentnijih stručnjaka za metalurgiju u regionu.

On je istakao da je ključno pitanje da li su KAP i Rudnici boksita rentabilne fabrike ili ne.

- Ako se nađe zainteresovani partner za KAP fabrika će biti prodata, a ako ne Kombinat će se ugasiti jer ne može raditi profitabilno - naveo je Đukanović.

 

Portal Analitika