Politika

Šabović: Nijesam usamljen u SDP-u

2908sabovic
Prava istina o aferi “Snimak” se mora utvrditi i kada se to desi, mora se primijeniti zakon, smatra poslanik Socijaldemokratske partije SDP Džavid Šabović, govoreći o podršci rezoluciji DF-a o odgovornosti za izborne zloupotrebe.

Šabović: Nijesam usamljen u SDP-u
Portal AnalitikaIzvor

On je za Blic Crna Gora ocijenio da nije dovoljno da se Demokratska partija socijalista DPS samo “raskusura” u okviru svoje partije, kako je to rekao predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

„DPS bi trebalo da se sa svojima, koji su pomenuti u „Snimku“, obračuna i partijski i politički. Politička funkcija daje moć, ali veću daje državna funkcija, da to prevedem, mnogo je jače biti direktor Zavoda za zapošljavanje ili neke jake firme, nego politički direktor partije ili šef odbora“, rekao je Šabović.

Na pitanje da li dugo traje njegovo “negodovanje” u partiji i da li je svoje stavove o raskidu koalicije sa DPS-om, stavio pred predsjedništvo kako je to ranije najavljivao, Šabović odgovara da nije usamljen. Uprkos tome što se tako čini, dodaje da svakim danom ima sve više istomišljenika, najprije u njegovoj partiji.

„Ne mogu da prenesem medijima svaki kontakt sa biračima od kojih dobijam podršku. Bio sam prvi koji je rekao „ne“ Filipu Vujanoviću kao kandidatu na posljednjim predsjedničkim izborima, poslije su me podržali. Od početka sam se zalagao da idemo samostalno na izbore, evo sad u četiri opštine idemo samostalno. To su sve samo neki od argumenta da nijesam usamljen“, naveo je Šabović.

On tvrdi da nekoliko visokih funkcionera iz njegove partije, misle isto kao on i da se može pozvati na njih kad god želi, “taman ako bi ih to koštalo stolice”.

 

 

Portal Analitika