Društvo

Formirana mreža lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost

2710seminar
U
Bečićima je formirana mreža lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost Crne Gore i definisani osnovni zadaci i principi po kojima će funkcionisati.
Formirana mreža lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost
Portal AnalitikaIzvor


Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, sastanak koordinatorki za rodnu ravnopravnost u opštinama u Crnoj Gori održan je u Bečićima tokom četvrtka i petka, u organizaciji Odjeljenja za rodnu ravnopravnost tog Vladinog resora i Misije OEBS u Crnoj Gori.



Na sastanku su učestvovali predstavnici Prijestonice Cetinje i opština Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Nikšić, Tivat, Budva, Bar, Kotor i Herceg Novi.



„Od izuzetnog značaja je formiranje Mreže lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost Crne Gore a definisani su i osnovni zadaci, misija, organizaciona struktura i principi po kojima će mreža funkcionisati. Takođe, dogovorene su konkretne aktivnosti mreže“, kaže se u saopštenju.



Na sastanku je razgovarano o mehanizmima za ostvarivanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, izradi, usvajanju i implementaciji lokalnih akcionih planova za rodnu ravnopravnost, kao i rodnom budžetiranju na lokalnom nivou, kaže se u saopštenju.


Portal Analitika