Politika

SNP Cetinje: Svaki naš glas je čist kao suza

2710snpsnp
"D
PS Cetinja nije odgovorio na tvrdnje Odbora SNP-a Cetinje o privrednom i sveukupnom devastiranju crnogorske Prijestonice, već umjesto toga DPS zamjenom teza pokušava da zamagli porazne rezultate svoje katastrofalne vladavine, pokušavajući da mjeri snagu SNP-a, navodi se u saopštenju OO SNP Cetinje.

SNP Cetinje: Svaki naš glas je čist kao suza
Portal AnalitikaIzvor


U SNP-u ističu da su ponosni na svaki glas koji su im građani dali jer je svaki, kako su naveli, čist kao suza.

 

„I na ove izbore izlazimo uzdignuta čela pred građane Cetinja i kažemo da smo i kao opozicija u Parlamentu Prijestonice, bez političkih kalkulacija glasali za sve odluke koje su značile boljitak za Cetinje i Cetinjane. Sa druge strane vi iz DPS-a dobro se zapitajte da li su prošli bilo koji izbori, a da nije bilo ozbiljnih tvrdnji i optužbi o vašim izbornim prevarama, trgovinama i zloupotrebama državnih resursa“, kažu u SNP-u.

Podsjećaju da je Socijalistička narodna partija jedan kraći period zajedno sa Liberalnim savezom Crne Gore učestvovala u vršenju lokalne vlasti u Prijestonici. Tu saradnju sa Liberalima na Cetinju sa ponosom ističemo jer smo zajedno, u okviru nadležnosti koje je imala lokalna samouprava uradili sve što je bilo od interesa za crnogorsku Prijestonicu i sve njene građane, navode u SNP-u.

Kako ističu, ne treba njih pitati za privrednu devastaciju Cetinja.

"Vi iz DPS-a  i konačno treba da odgovorite radnicima Cetinja, a ponavljamo bilo ih je preko 8.500, šta učiniste sa njihovim preduzećima? Vi dobro znate kako su opljačkani i uništeni Obod, Trgopromet, Tara, Bojana, Košuta, Montena, Sanitas, Obod geneks. Saopštite gdje su pare od privatizacija, šta bi sa vašim lažnim obećanjima o novim malim i srednjim preduzećima, o novim radnim mjestima, kakva je perspektiva i gdje se danas mogu zaposliti mladi Cetinja?

Oni naglašavaju da se DPS brige o nasljeđu sjeti samo pred izbore.

„Trebali ste odmah sa nivoa vlasti, ne čekajući izbornu kampanju, odgovoriti na suludu tvrdnju da je Njegoš genocidni pjesnik. Treba svakome da je jasno da ničim i nikada ne može biti dovedena u pitanje istina da je u Njegoševom veličanstvenom djelu i grandioznoj ličnosti spojeno neponovljivo trojstvo -  pjesnika, vladara i vladike i da je to trojstvo utkano u ukupno biće Crne Gore".

"Takođe, nije Ivan Crnojević osnivač i gospodar Crne Gore i osnivač Cetinja ničim zaslužio da se njegovi zemni ostaci decenijama drže u podrumu bivše Službe društvenog knjigovodstva, da bi potom tek u decembru 2010. godine bila obavljena inhumacija, ali u prisustvu samo nekolicine, pretežno vas iz DPS-a. Da ništa drugo nijeste zgriješili, samo zbog ovih nekoliko činjenica Cetinjani treba da vas kazne na izborima 16. novembra", kaže se u saopštenju SNP-a dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika