Politika

Lazović: Razmišljam o odlasku iz Vlade

vujica
O
davno razmišljam da napustim mjesto u Vladi Crne Gore, jer Socijaldemokratska partija SDP ima dosta kvalitetnih mladih ljudi koji bi obavljali ovaj posao koji trenutno ja obavljam, kazao je u intervjuu za CdM potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović.

 Lazović: Razmišljam o odlasku iz Vlade
Portal AnalitikaIzvor

On međutim kaže da te mlade ljude nije do sada uspio da nagovori da prihvate njegovu funkciju.

Lazović kaže da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ima punu podršku Vlade Crne Gore, koja je sa svim svojim kapacitetima potpuno uključena u realizaciju najvažnijeg infrastrukturnog projekta u našoj zemlj, izgradnju auto puta Bar-Boljare.

Prema njegovim riječima ukoliko se ne pojavi novi kvalitetni investitor za KAP kroz postupak prodaje imovine neizbježno je potpuno gašenje kompanije jer se logika i surova ekonomska praksa ne mogu izbjeći.

"Generalno ne podržavam odluke koje podrazumijevaju zatvaranje proizvodnih procesa. Međutim, postavlja se pitanje opravdanosti postojanja one industrije u Crnoj Gori, čiji rezultati neodgovornog poslovanja padaju na teret građana, koja samo Elektroprivredi duguje oko 60 miliona eura i u krajnjem je zavisna od jeftinog izvora električne energije koji je, u ovom trenutku, kad je Crna Gora još uvijek energetski uvozno zavisna zemlja, gotovo nemoguće obezbijediti. U tom kontekstu ne bih se zalagao za opstanak onih kompanija koje donose malu korist državi i koje su u dugoročnom smislu neodržive, što potvrdjuje i naša praksa i stanje u okruženju", kazao je Lazović za CdM.

 

 

 

Portal Analitika