Rukomet

Kvalifikacije za EP: Crna Gora gostuje Portugalu

VukcevicCGSara
N
aše dame će u neđelju u Portugalu odigrati jedan od onih mečeva đe su bodovi unaprijed upisani. Međutim zaista je tako, s obzirom da aktuelne šampionke Evrope igraju protiv ekipe koja je prije tri dana sa 15 razlike izgubila od prosječne reprezentacije – Češke (35:20).

Kvalifikacije za EP: Crna Gora gostuje Portugalu
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, meč u Portugalu ima i drugu svrhu osim što će Marija Jovanović i drugarice osvojiti bodove – biće to posljednji zvanični meč naše reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva početkom decembra u Srbiji. Čini se da “crvene” u super atmosferi dočekuju meč sa Portugalom, najveći rival za prvo mjesto u grpi 3 – Poljska je pala u “Morači” 25:21, tako da su izabranice Dragana Adžića rasterećeno doputovale u Koimbru. Takođe će selektor u neđelju imati dosta prostora da šansu ukaže igračicama koje su ranije imale manju minutažu, a pritom će najvjerovatnije odmoriti rovite Radmilu Petrović, Milenu Knežević i Katarinu Bulatović.

“Tačno je da smo apsolutni favoriti protiv Portugala o kome ne znamo previše, međutim svakom meču prilazimo maksimalno ozbiljno i angažovano, tako smo navikle da funkcionišemo i samo takav pristup daje rezultat”, kazala je Sara Vukčević za portal Handballme.

Dama koja bi mogla dati veliki doprinos našim “lavicama” na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji očekuje da će Portugal biti maksimalno motivisan.

“Nijednog trenutka ne smije doći do opuštanja. Želimo da pobjeđujemo, da unaprijedimo igru u odnosu na meč sa Poljskom, a pritom će i Portugalke biti maksimalno motivisane, što je i razumljivo s obzirom da igraju protiv zvanično najboljeg tima u Evropi”.

“Crvene” već razmišljaju o obavezama koje ih čekaju u Beogradu.

“Meč u Koimbru će nam poslužiti da se što bolje uigramo i pripremimo za mečeve u Srbiji. Bliži se Svjetsko prvenstvo o kojem već razmišljamo i vjerujem da ćemo ponovo biti prave na velikom takmičenju”, jasna je mlada kružna napadačica.

Neđelja

15 – Portugal – Crna Gora

17.30 – Poljska – Češka

Portal Analitika