Društvo

Građanski kreativni centar pokreće projekat "Kompromis je rješenje"

2610Royal_city_of_Cetinje
N
VO Građanski kreativni centar sa Cetinja (GKC), uz podršku Fonda za aktivno građanstvo (FAKT), počinje realizaciju projekta „Kompromis je rješenje“. Projekat je namijenjen mladima od 15-29 godina koji su zainteresovani za temu medijacije i mirno rješavanje konflikata.

Građanski kreativni centar pokreće projekat "Kompromis je rješenje"
Portal AnalitikaIzvor


"Nasilje među mladima je vrlo raširena pojava s toga smo se odlučili da ovaj projekt bude posvećen prevenciji nasilja. Projekat obuhvata prevenciju vršnjačkog nasilja u svim oblicima (uključujući i nasilje putem interneta - cyberbullying), informisanje mladih o rješavanju konflikata na miran način i afirmisanje javnosti ne bi li se rješavanju tog problema uključilo što više lokalnih institucija", navodi se u saopštenju NVO Građanski kreativni centar.



Projektom je obuhvaćena grupa mladih koji će proći obuku za dalji rad na ovoj temi. Obuku će voditi Senana Bahović, diplomirani psiholog i Miloš Marković, član NVO Aktivna zona.



Kroz aktivnosti planirane ovim projektom želi se podstići građanski aktivizam kod mladih ljudi na Cetinju, kao i usmjerenost na spoznavanje sopstvenih potreba i kvalitetnih vrijednosti, podstaći razvoj i aktivno učešće mladih u oblastima antidiskriminacije, nenasilja, ljudskih prava.



Najinteresantniji dio projekta će biti javna akcija, prilikom koje planiramo da okupimo što veći broj mladih i Forum teatar, koji ima za cilj da mladima i širem građanstvu predstavi primjere konflikata i da prisutne uključi u mirno rješavanje istih.



Takođe, biće organizovana i tribina za mlade na temu medijacija koju će voditi stručnjaci iz ove oblasti. Biće organizovan okrugli sto sa predstavnicima Javnih institucija sa Cetinja čije ciljne grupe obuhvataju mlade, u cilju uključivanja procesa medijacije u radu istih. Kao završna aktivnosti ovog projekta biće napravljena brošura u kojoj će svi zainteresovani moći da pročitaju nešto više o ovoj temi kao i samoj realizaciji projekta, navodi se u saopštenju.

foto: telegraf.rs

Portal Analitika