Fudbal

El Klasiko: Barsa ili Real!

MesiVSRonaldo
F
udbaleri Barselone i Real Madrida u subotu od 18 sati na stadionu Kamp Nou igraju 225. po redu ‘El klasiko’u okviru desetog kola španske Primere.

El Klasiko: Barsa ili Real!
Portal AnalitikaIzvor

‘Kraljevski’ klub dodatno je dobio na samopouzdanju pobjedom u Ligi šampiona nad Juventusom 2:1, uz nova dva gola Kristijana Ronalda. Barselona je, sa druge strane, odigrala dobar meč u Milanu, ali nije uspjela da slavi (1:1).

“Iako nismo pobijedili na posljednje dvije utakmice, mislim da nivo naše igre uopšte nije pao. Imali smo šanse da slavimo u oba duela, nadam se da če tako biti i sa Realom, samo sa malo više koncentracije u navali. Imam tim za ‘klasik’ u glavi još od prije meča sa Milanom”, rekao je trener Barselone Herardo Martino,

Martino i dalje ne može da računa na Đordija Albu, a Žerar Pike biće u timu iako ima problema sa povredom, što je potvrdio i Martino na konferenciji za novinare. Ipak, Barsa će imati prednost domaćeg terena, koja u prošlosti jeste značila mnogo – od ukupno 108 utkamica sa Realom na Kamp Nou, domaći su dobili 60, neriješeno je bilo 23 puta, a Madriđani su slavili 25 puta.

U ‘kraljevskom’ klubu nemaju mnogo problema sa povredama, sigurno je jedino da odsustvuje Ćabi Alonso, a Varan će biti spreman za meč. Pitanje je hoće li Ančeloti dati šansu Bejlu od početka meča, a najveći adut Reala ostaje Ronaldo, koji je postigao 14 golova na posljednjih devet utakmica.

“Za ovaj meč nije teško spremiti igrače jer je motiv najveći mogući. Samopouzdanje nam je na visokom nivou, poboljšali smo se u svim aspektima igre. Nijesam siguran ko je favorit, svi misle da je Barselona, što nije loše za nas”, kaže trener Reala.

Tabela: Barselona 25, Atletiko 24, Real Madrid 22, Viljareal 17, Hetafe 16, Atletik Bilbao 16, Espanjol 14, Valensija 13, Levante 13, Elče 12, Sevilja 10, Real Sosijedad 10, Valjadolid 10, Malaga 9, Rajo Valjekano 9, Betis 8, Granada 8, Osasuna 7, Selta 6, Almerija 3.

Portal Analitika