TV / Film

Tim Rot kao Sep Blater u filmu o FIFA-i

2510RothBlatter
K
arakterni engleski glumac Tim Rot (52) otjeloviće predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera u filmu o krovnom tijelu svjetskog fudbala, prenosi Klix.ba.

Tim Rot kao Sep Blater u filmu o FIFA-i
Portal AnalitikaIzvor

Film će obuhvatiti istoriju FIFA-e dugu 109 godina, a premijerno će biti predstavljen početkom Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Uprkos očiglednoj razlici u godinama, 77-godišnji Blater je pohvalio izbor Rota. Njih dvojica su se, inače, upoznali upravo na setu novog filma, u bivšem sjedištu FIFA-e u Cirihu.

- Bio sam veoma nestrpljiv da ga upoznam. Glumac je bio prilično iznenađen što me upoznao, ali imamo - nazovimo to tako - neke zajedničke kvalitete – izjavio je Blater.

Blater je na čelu FIFA-e od 1998. godine, i do danas je često dospijevao na naslovnice medija iz kontroverznih razloga, zbog komentara o homseksualcima, ženama u fudbalu, kao i optužbama zbog korupcije.

Rotu će se u filmu priključiti i živopisni francuski glumac Žerar Depardje koji će igrati trećeg i najdugovječnijeg predsjednika FIFA-e, Žila Rimea čiji je mandat trajao od 1921. do 1954. godine.

Foto: latestonsports.com

Portal Analitika