Zabava

VIDEO: Poznati savjetuju kako da imate savršeno tijelo

2510-tijelo
M
nogi misle da su geni najvažniji za izvajan izgled holivudskih zvijezda. Ipak, istina je da iza njihove figure stoje naporne vježbe.

VIDEO: Poznati savjetuju kako da imate savršeno tijelo
Portal AnalitikaIzvor

Predstavljamo vam programe zahvaljujući kojima poznati održavaju svoju liniju.

Džesika Alba: Ramona Breganca trenirala je Džesiku Albu duže od 12 godina koristeći 3-2-1 metod koji se sastoji iz intenzivnih: tri serije desetominutnih blokova kardio aktivnosti, dva kruga treninga snage i jednog bloka vježbi bez opterećenja.

Džesika je radila kardio vježbe na mašinama, a kada je riječ o vježbama pod opterećenjem, radila je po tri seta od dvadeset ponavljanja za svaku vježbu.

Uz to, ona pije minimum dva litra vode dnevno.

Tina Fej odlučila se za jogu i to prema savjetima stručnjaka u toj oblasti Kristin Mekgi.

„Sklekovi nisu zanimljivi, ali joga ima prirodne pokrete koji bez mnogo znoja oblikuju tijelo“, kaže ova instruktorka.

Zek Efron ima prirodno atletsku građu, ali za potrebe filmova ponekad mora da doda mišićnu masu. Tada radi zgibove, povlačenje šipke na lat mašini sa malo ponavljanja u više serija i uz mnogo varijacija.

Natali Portman: Kako bi izvajala baletsko tijelo koje joj je trebalo za ulogu primabalerine u filmu „Crni labud“, Natali Portman radila je sa Meri Helen Bauers, balerinom sa deset godina iskustva u Njujorškom baletu i tvorcem Ballet Beautiful vježbi.

Kada je počela s treninzima, godinu dana prije nego što su počele probe za Crnog labuda, Natali i Bauers trenirale su pet do šest dana nedjeljno po dva sata. Kako su mjeseci prolazili, vježbale su od pet do osam sati dnevno, šest dana u nedjelji.

Osim plesa, Bauers je dodala i treninge plivanja i trčanja, kako bi popravila izdržljivost i stabilnost slavne glumice.

Hali Beri: Nevjerovatna Hali Beri izgleda izuzetno čak i poslije porođaja. Ona više voli 30-minutne intenzivne vježbe, nego jednočasovne manje intenzivne treninge.

Ipak, njen zdrav izgled nije rezultat isključivo vremena koje provodi u teretani. Ona voli da se bavi baštovanstvom, provodi vrijeme sa ćerkom i prijateljima, a takva dinamika doprinosi njenom zdravom izgledu.

Kendis Svonpul i drugi poznati modeli rade vježbe sa elastičnim trakama i klizećim diskovima, ali i vježbe balansa.

Izvor: b92.net

Portal Analitika