Region

Na sahrani Jovanke Broz 20 delegacija

2410titojovankaok
D
vadesetak delegacija komunista i antifašista iz cijele bivše Jugoslavije doputovaće autobusima i privatnim automobilima u subotu u Beograd na sahranu Jovanke Broz. Za sada se zna da će delegaciju Srba iz Hrvatske predvoditi poslanik Milorad Pupovac, dok će u crnogorskoj delegaciji, pored ambasadora Igora Jovovića, biti i predstavnici SUBNOR-a i antifašista - general Jovo Kapičić, bivši ambasador u Beogradu Anka Vojvodić i Sofija Klikovac, javljaju Večernje novosti.

Na sahrani Jovanke Broz 20 delegacija
Portal AnalitikaIzvor

Kao dijete, Anka Vojvodić je živjela sa porodicom na Dedinju i išla u Osnovnu školu “France Prešern” u Užičkoj ulici, preko puta Bijelog dvora:

"Tito i Jovanka bili su nam u komšiluku. Njihovi unuci Zlatica i Joška išli su sa mojim sestrama u razred i ni po čemu se nisu izdvajali od druge djece. Mogli smo stalno da vidimo kad konvoj automobila izlazi iz Bijelog dvora. Imala sam sedam godina, mislim da je bila proslava Prvog maja, kada su pored mene prošli Tito i Jovanka u kabrioletu. Zračila je elegancijom i otmenošću. Kod nas, u Crnoj Gori, se kaže “bila je lijepa ka vila na goru", izjavila je Vojvodić.

I Udruženju komunista Jugoslavije u Srbiji javilo se desetak srodnih organizacija iz regiona, koje će poslati delegacije na sahranu.

Portal Analitika