Društvo

Regionalni direktor UNICEF-a u posjeti Crnoj Gori

unicef-jobsok2410
R
egionalni direktor UNICEF-a za centralnu i jugoistočnu Evropu i Zajednicu nezavisnih država, Mari Pjer Puarije boravi od danas u prvu posjetu Crnoj Gori, kako bi podržala ostvarivanje prava najugroženije djece u državi.

Regionalni direktor UNICEF-a u posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Puarije će se, kako je saopšteno iz UNICEF-a, susresti sa ministrima zdravlja i za ljudska i manjinska prava, Miodragom Radunovićem i Suadom Numanovićem, kao i ministrom prosvjete Slavoljubom Stijepovićem i šefom diplomatije, Igorom Lukšićem.
Ona će razgovarati i sa zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Šućkom Bakovićem, šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem, kao i sa drugim visokim zvaničnicima.
“Od 28. oktobra do 1. novembra, Poirier će predsjedavati sastankom šefova predstavništava UNICEF-a iz regiona. Ovo je prvi put da se ovaj događaj organizuje u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.
Poslednjeg dana posjete, 2. novembra, ona će razgovarati sa djecom, roditeljima i zvaničnicima u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, i u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Herceg Novom.
U okviru kampanje “Svako dijete treba porodicu”, Puarije će prisustvovati “Otvorenom danu” centra za socijalni rad u Herceg Novom posvećenom promociji hraniteljstva.
“Tokom ovih posjeta, pridružiće joj se zamjenica izvršnog direktora UNICEF-a Geeta Rao Gupte, zamjenik ministra rada i socijalnog staranja Goran Kuševija i šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks”, kaže se u saopštenju.
Puarije je kazala da je veoma srećna što je u posjeti Crnoj Gori, kako bi imala direktan uvid u položaj djece u zemlji.

Portal Analitika