Svijet

Njemačka: SAD prisluškivale Merkel

merkel
N
jemačka vlada dobila je informacije da su obavještajne službe SAD prisluškivale mobilni telefon njemačke kancelarke Angele Merkel, saopštio je njen portparol.

Njemačka: SAD prisluškivale Merkel
Portal AnalitikaIzvor

"Kancelarka je danas telefonirala predsjedniku SAD Baraku Obami i jasno stavila do znanja da se nedvosmisleno protivi ovakvoj praksi, i da, ukoliko bi se potvrdilo da je to tačno, to bi bilo potpuno neprihvatljivo", navodi se u saopštenju portparola Štefana Zajberta, prenio je AFP.

U međuvremenu, Obama je pružio Merkel uvjeravanja da SAD ne nadziru njene komunikacije, ali Bijela kuća nije negirala izvještaje da su američke obavještajne službe prisluškivale njen mobilni telefon u prošlosti, javio je AFP.

"Predsjednik je dao uvjeravanja kancelarki da SAD ne prisluškuju njene komunikacije i neće to činiti", rekao je portparol Bijele kuće Džej Karni.

Direktor američke Nacionalne obavještajne službe Džejms Klaper izjavio je juče da članci o špijunskim aktivnostima SAD u inostranstvu, koje je objavio francuski dnevni list "Mond", sadrže netačne informacije koje navode na pogrešne zaključke. (B92)

 

 

 

Portal Analitika