Društvo

Konjević u Briselu: Belgija podržava Crnu Goru na putu ka EU

okraskok
B
elgija je uvijek podržavala Crnu Goru na putu ka EU i će to činiti i ubuduće" - kazala je potpredsjednica Vlade i ministarka unutrašnjih poslova Kraljevine Belgije Žoel Milke na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem danas u Briselu, saopšteno je iz Vlade.

Konjević u Briselu: Belgija podržava Crnu Goru na putu ka EU
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Konjević, koji je boravio u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Belgiji i Holandiji, obavijestio je belgijsku koleginicu o aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na ispunjvanju preporuka i mjera iz akcionih planova za pregovaračka poglavlja 23 i 24. Zahvalio se na podršci koju je Belgija davala Crnoj Gori i izrazio očekivanja da će saradnja biti nastavljena kroz davanje ekspertske i svake druge pomoći.

Ministarka Milke je istakla da Belgija cijeni rezultate koje je Crna Gora postigla i potvrdila spremnost svoje zemlje da pomogne i podrži Crnu Goru u njenim naporima da sprovede dalje reforme, neophodne za nastavak evropskih integracija i ostvarivanje punopravnog članstva u EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugi pitanjima vezanim za oblast unutrašnjih poslova, bezbjednosti i policijske saradnje.

 

 

Portal Analitika