Politika

STANIĆ: Sačekajmo da se DPS izjasni o odgovornosti svojih funkcionera

download
Š
ef medijskog pula Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kazao je danas da treba sačekati određeno vrijeme da bi se DPS izjasnio o političkoj odgovornosti svojih funkcionera u aferi Snimak.

STANIĆ: Sačekajmo da se DPS izjasni o odgovornosti svojih funkcionera
Portal AnalitikaIzvor

Stanić je to kazao u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika povodom poziva Demokratskog fronta i Pozitivne da sa SDP-om da usvoje zajedničku rezoluciju kojom bi parlament tražio utvrđivanje političke odgovornost aktera afere Snimak.

- Predsjednik Krivokapić je već saopštio da očekuje da Demokratska partija socijalista (DPS) unutar stranke završi ispitivanje političke odgovornosti svojih funkcionera u aferi Snimak, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, SDP je i u Zaključcima koje je predložio na Anketnom odboru, koji nažalost nijesu usvojeni, potencirao pitanje političke odgovornosti uz navođenje i nekih konkretnih slučajeva mogućih zloupotreba.

- SDP smatra da i vlast i opozicija treba da nastave da se bave ovim pitanjem, sve u cilju jačanja povjerenja javnosti u izborni proces.

Na to nas obavezuju i stavovi iz izvještaja EU o proširenju đe se govori o “obezbjeđivanju političkog i pravosudnog nastavka afere Snimak”.

Mislimo da je u ovom trenutku primjereno da sačekamo odredjeno vrijeme da se kolege iz DPS izjasne o političkoj odgovornosti svojih funkcionera u ovom slučaju, zaključio je Stanić.

 

 

Portal Analitika