Društvo

Riješite se peruti prirodnim putem

2310kosa
A
ko već dugo muku mučite s peruti i ne znate kako biste je se riješili, možda je vrijeme da isprobate prirodne metode. Uspjeli smo pronaći dva stara recepta protiv ovog problema.

Riješite se peruti prirodnim putem
Portal AnalitikaIzvor

Čaj od majčine dušice

U pola litre vode dodajte dvije žlice usitnjene majčine dušice, pustite da odstoji, procijedite i ohladite. Pripremljeni čaj umasiravajte po vlasištu jagodicama prstiju ili vaticom, samo pazite da ne grebete vlasište noktima.

Ostavite čaj na vlasištu nekoliko minuta, a nakon toga kosu temeljito isperite. Nakon ispiranja, tjeme namažite maslinovim uljem i stavite kapicu za kupanje ili zavežite običnu vrećicu. Ulje ostavite da djeluje pola sata i nakon toga kosu dobro operite blagim šamponom.

Crveni luk

Ako vam prva metoda ne pruži očekivane rezultate, isprobajte i ovu, možda djelotvorniju, svakako neugodnijeg mirisa. Crveni luk bogat je sumporom, a sumpor je jako djelotvoran u borbi protiv gljivica koje uzrokuju perut.

Sve što trebate učiniti jest uzeti glavicu crvenog luka, prerezati ju na pola i istrljati kosu te ostaviti da djeluje. Nakon desetak minuta isperite tjeme.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Portal Analitika