Politika

TANOK: Hapšenje Sanadera da vam bude primjer

tanokok2407
H
rvatska je uspješno procesuirala bivšeg premijera Iva Sanadera zbog optužbi za korupciju, a isto treba da važi u svim zemljama kandidatima za pristup EU, rekao je za Dan Čarls Tanok, poslanik Evropskog parlamenta i izvjestilac te institucije za Crnu Goru.

TANOK: Hapšenje Sanadera da vam bude primjer
Portal AnalitikaIzvor

On je saopštio da oni koji su odgovorni za nepravilnosti ili nedjela moraju biti dovedeni pred lice pravde, bez obzira na njihove političke pozicije.

Čarls Tanok je rekao da očekuje od Crne Gore da sprovede transparentnu i fer istragu o aferi „Snimak“ i svim zloupotrebama državnih resursa za potrebe stranaka.

Na pitanje Dana da prokomentariše navode iz novog izvještaja EK o napretku Crne Gore Tanok je kazao sljedeće:

- Svaki građanin treba da bude jednak pred zakonom, izuzeci u tom smislu ne mogu biti pravljeni tamo gdje postoji vladavina prava, i u demokratskom društvu. Političke veze ili bilo koji drugi faktor ne smiju ugroziti ovaj osnovni princip funkcionalne demokratije, koji ukazuje na poštovanje vladavine prava. Oni koji su odgovorni za nepravilnosti ili nedjela moraju biti dovedeni pred lice pravde, bez obzira na njihove političke pozicije, funkcije ili status u društvu. Hrvatska je uspješno procesuirala bivšeg premijera zbog optužbi za korupciju, isto mora da važi u svim zemljama kandidatima za pristup EU - zaključio je Tanok.

 

Portal Analitika