Muzika

U2 snimio pjesmu za film o Mandeli

2210u2i
S
lavna irska grupa U2 snimila je pjesmu "Ordinary Love" za biografski film o Nelsonu Mandeli "Long Walk to Freedom", koji će se u bioskopima širom svijeta pojaviti 29. novembra.

U2 snimio pjesmu za film o Mandeli
Portal AnalitikaIzvor


Pjesma napisana posebno za film prva je autorska pjesma grupe nakon tri godine. Film Long Walk to Freedom premijeru će imati na filmskom festivalu u Torontu. Dobitnika Nobelove nagrade za mir, legendarnog heroja borbe protiv apartheida te bivšeg južnoafričkog predsjednika tumači Idris Elba, a redatelj je Džastin Čedvik.



Podsjetimo, nedavno je Adam Clejton, basist megapopularne grupe potvrdio je kako je bend u studiju te da daje završni "touch" dugoočekivanom trinaestom studijskom albumu koji bi trebao biti završen krajem novembra, prenosi Fena.



Mislim da se ovim albumom vraćamo onom starom U2, ali s dozom zrelosti, što će ga učiniti zanimljivim hibridom, između ostalog je rekao za irsku radio stanicu 98FM, prenosi Digital Spy.



Pokušavamo novih 12 pjesama napraviti apsolutno najbolje što znamo, te kolekciju završiti do kraja novembra kako bismo mogli uživati u Božiću, dodao je.



Grupa je ostvarila saradnju s pjevačem Coldplaya Krisom Martinom.



Zadnji album pod nazivom "No Line On The Horizon" objavili su 2009.

tekst i foto: oslobodjenje.ba

Portal Analitika