Društvo

Privedeno 70 osoba osumnjičenih za nerede na Paradi ponosa

2210parada2
P
olicija je do sada privela oko 70 osoba, osumnjičenih da su tokom održavanja Povorke ponosa u Podgorici izazvale incidente ili u njima učestvovale. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba za koje se sumnja da su prije, tokom i nakon održavanja Povorke ponosa u nedjelju, na više lokacija u gradu narušavale javni red i mir, napale policijske službenike, uništavale imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i imovinu u vlasništvu Glavnog grada, ili na bilo koji drugi način počinile bilo koji deliktm saopštila je UP.
Privedeno 70 osoba osumnjičenih za nerede na Paradi ponosa
Portal AnalitikaIzvor


„Službenici CB Podgorica su, s tim u vezi, do sada priveli 70 lica. Osim toga, još jedan broj lica za koja se sumnja da su izazvala incidente ili u njima učestvovala je identifikovan i slijedi njihovo dovođenje u prostorije CB-a, radi eventulnog procesuiranja“, saopšteno je iz Uprave policije.



Kako su naveli, o preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama i postupcima osoba koje su do ovog momenta privedene nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.



Iz policije je saopšteno da se nadležni tužilac izjasnio da se u radnjama i postupcima 17 privedenih osoba, među kojima su tri maloljetnika, stiču elementi prekršaja.



„Tako da je protiv tih lica Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog osnovane sumnje da su počinila prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru – vrijeđanje ili drsko ponašanje na javnom mjestu i ometanje ili omalovažavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, kaže se u saopštenju.



"Osobe koje su narušile javni red i mir u nedjelju su, bacanjem molotovljevih koktela, kamenica, cigli i drugih predmeta, nanijele povrede policijskim službenicima. „Povrijeđen je 21 službenik Uprave policije, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede“.



Iz Uprave policije je saopšteno da su te osobe, huliganskim ponašanjem, pričinile i imovinsku štetu Upravi policije, fizičkim i pravnim licima i Glavnom gradu.



„Ova lica su, na štetu Uprave policije, počinila delikte kojima su oštetila 22 službena motorna vozila, osam zaštitnih kaciga sa vizirom, 12 štitova, šest zaštitnih maski i deset polja zaštitne metalne ograde“.



Kako se navodi, osobe koje su izazvale incidente ili su u njima učestvovale su, prema evidencijama Uprave policije, nanijela štetu i na 18 vozila, od kojih je 17 u vlasništvu fizičkih lica, a jedno u vlasništvu dnevnih novina Vijesti, na sedam poslovnih prostora, među kojima je i poslovni prostor Vijesti, kao i jednom stanu.



„Lica koja su bila u jednoj od grupa huligana su takođe počinila tešku krađu na štetu „Sinja ptica“ d.o.o, autoprevozničke firme, tako što su slomila prozor i provalila u autobus, iz kojeg su otuđila određene predmete“, kaže se u saopštenju.



UP je saopštila da su te osobe uništile i oštetile gradski imobilijar na više lokacija, u vlasništvu Glavnog grada.

Portal Analitika