Društvo

Nastavljeno suđenje Šćepanu Bujiću, saslušana dva svjedoka

2210bujicprivodjenjeovouok
U
podgoričkom Višem sudu saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje baraninu Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Dejana i Ljubomira Gojačanina, prenosi Radio Antena M. Nevladina organizacija "Društvo braće Gojačanin" održala u Podgorici protestnu šetnju.

Nastavljeno suđenje Šćepanu Bujiću, saslušana dva svjedoka
Portal AnalitikaIzvor

Advokat oštećene porodice Srđan Lješković zatražio da u nastavku procesa, advokati odbrane ne govore da im je žao oštećene porodice. Sa druge strane, advokat Bujića, Zoran Piperović poziva da se smanji pritisak na pravosudje i odbranu , jer samo, kako kaže, rade svoj posao.

Pred vijećem sudije Vesne Pejan i u, do posljednjeg mjesta popunjenoj sudnici, saslušani su svjedoci Andrijana Đorđimajkovska i Emil Beharović.

Đorđimajkovska je objasnila da je kao konobarica radila u klubu "Mr Oto" u kojem su ubijena braća Dejan i Ljubomir Gojačanin.

«Ne znam ništa, kritični događaj nijesam vidjela, čula sam pucnjeve. Prvo sam mislila da je riječ o petardama, a potom je nastala gužva», saopštila je dodajući da su Dejan i Ljubomir bili redovni gosti lokala, te da se nikada nijesu ni sa kim svađali.

Emil Beharović kazao je sudu da je Dejan Gojačanin bio njegov najbolji drug , te da je bio sa braćom Gojačanin u lokalu te večeri kad su ubijeni.

«Sjedjeli smo i pili sok kada je Dejan odjednom ustao i laganim hodom negdje otišao. Nijesam obraćao pažnju na to gdje je pošao jer je volio da se javlja ljudima . Kasnije sam čuo neki zvuk i galamu, pošao sam prema Dejanu , bio je pao i vidio sam da krvavi i od tada sam bio potpuno pogubljen», kazao je Beharović.

Advokat porodice Gojačanin , Srđan Lješković, nakon suđenja kaže:

« Vidjećemo šta će se sve na kraju izdešavati. Ovo polako ide svojim tokom , neko je vidio nešto , neko nije. Kad odgledamo snimak vjerovatno će i medijima i crnogorskoj javnosti sve biti jasno.»

Advokat Bujića Zoran Piperović:

« Čuli su nešto što liči na petardu i vidjeli kako Dejan pada, nista više. U nastavku suđenja biće pozvani svjedoci koji su nešto vidjeli i bili bitni.»

Piperović međutim napominje da na društvenim mrežama , u štampi , ali i od pojedinih NVO, postoji pritisak na pravosuđe i na advokate odbrane :

« Uprkos tragediji koja se desila ovo je sudjenje i moj branjenik je iznio svoju odbranu , vidjećemo svi u sudnici šta pokazuju kamere i kako se desio događaj pa će sud donijeti konačnu odluku. Do tada, stvarno bih zamolio da se uzdrže komentara i u štampi i na drušvenim mrežama i zamolio bih da porodica Gojačanin shvati da ljudi samo rade svoj posao, ništa više od toga.»

Lješković je danas od suda zatražio da advokati odbrane u nastavku sudjenja ne govore da im je žao porodice Gojačanin, jer ih to vrijeđa. Piperović je i to prokomentarisao:

« Potpuno je neshvatljivo da kolega prenese kako je porodica rekla da ne žele da ja i kolega Danilo Mićović ubuduće koristimo riječi da nam je žao porodice. Naravno da nam je žao i naravno da ćemo da ispoštujemo tu želju.»

Nastavak suđenja , kada će biti saslušani i ostali svjedoci, zakazan je za 11.novembar.

2210gojacaninprotest

Članovi nevladine organizacije "Društvo braće Gojačanin" su, danas u 10.30 u znak protesta, palili svijeće na trgu Republike u Podgorici.

"Zatim ćemo krenuti ka zgradi Višeg suda u Podgorici sa transparentom „Pravda za ugašeno ognjište“ i majicama sa natpisom „Pravda za Snežanu“, majku ubijenih mladića. Nakon završetka ročišta planiran je povratak na trg, gdje će se održati tribina i prisutnima će se obratiti organizator skupa", kazala je ranije za, Radio Antena M, izvršna direktorica te NVO Jovana Stevanović.

Ona je navodi da u "Društvu braće Gojačanin" žele da se u Crnoj Gori prestane sa ćutanjem koje odobrava i najteža krivična djela koja, kako kaže, ne pamti crnogorska istorija.

"Mnogo Snežana je u Crnoj Gori, mnogo žrtava nasilja je u zemlji koje nemaju mogućnost a ni šansu da progovore", kazala je Stevanović.

foto: rtcg. me

Portal Analitika