Fudbal

Štiner: Skoplje i Zagreb centri fudbalske mafije

TablaFiks
B
ivši zvaničnik UEFA Rudolf Štiner rekao je u dokumentarnom fimu njemačke televizije ARD o mafiji u fudbalu da su neki od njenih centara Skoplje i Zagreb.

Štiner: Skoplje i Zagreb centri fudbalske mafije
Portal AnalitikaIzvor

Štiner, koji je bio član komisije UEFA za borbu protiv namještanja utakmica, tvrdi da je za nekoliko mečeva Lige Evrope imao dojave da će se završiti neobičnim rezultatima.

Među njima je duel Maribor – Klub Briž, u kojem su Slovenci vodili 3:0, a izgubili sa 4:3. Drugi je duel kvalifikacija istog takmičenja u kojem je bečki Rapid pobijedio albansku Vlazniju 5:0.

"Godišnje se namješta stotine fudbalskih utakmica. Fudbalska mafija ima centre po cijelom svijetu, od Singapura, preko Skoplja i Zagreba, do baltičkih zemalja i Rusije, a neke se utakmice održavaju i fiktivno, samo kako bi se okrenuo novac na kladionici", rekao je Štiner.

"Izvor sa Balkana mi je uoči utakmice u Mariboru javio da obratim pažnju na meč, da će u posljednjih 20 minuta biti uplaćeno mnogo novca na pobjedu Belgijanaca", tvrdi Njemac u dokumentarcu koji se bavi kladioničarskom mafijom u fudbalu. (B92)

Portal Analitika