Svijet

Obama prekinuo govor da pomogne trudnici

2210obama
B
arak Obama je prekinuo govor kako bi pomogao trudnoj Karmel Alison kojoj je na trenutak pozlilo. Obama je priskočio u pomoć trudnici kojoj je pozlilo tokom njegovog 25-minutnog govora u Bijeloj kući.

Obama prekinuo govor da pomogne trudnici
Portal AnalitikaIzvor

Karmel Alison, koja boluje od dijabetesa tipa 1, počela je da se klati iza Obame, dok je govorio. On je prekinuo svoj govor, pridržao je sa riječima: "Dobro si, držim te."

Potom je priskočila jedna žena u pomoć a Obama se našalio na svoj račun riječima: "Eto šta se dešava kada pričam ovako dugo".

Ona se kasnije na Tviteru, zahvalila Obami: "Dobro sam, samo mi se malo zavrtjelo. Hvala Baraku Obami što mi je pomogao".

Alison je biolog iz San Dijega, jedna od 13 ljudi koji su stajali iza Obame dok je pričao o zdravstvenom planu poznatijem kao Obamacare koji, između ostalog, spriječava osiguravajuće kompanije da odbiju pokrivanje medicinskih računa zboh hroničnih oboljenja.

Dejvid Alison, suprug Karmel, kaže da je krenuo da se probija kroz masu kada je vidio da joj je loše ali je onda stao i razmislio kako bi to izgledalo Obaminom obezbjeđenju. Dodao je i: "Drago mi je da je ona dobro".

izvor: b92.net

Portal Analitika