Ostalo

Olimpijske igre bez Juseina Bolta?

Boltt
S
vjetski i olimpijski šampion i najbrži čovjek na svijetu Jusein Bolt možda neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Olimpijske igre bez Juseina Bolta?
Portal AnalitikaIzvor

Svjetska antidoping agencija (WADA) je zaprijetila Atletskom savezu Jamajke da neće moći da nastupi na Igrama i Svjetskim šampionatima ukoliko ne uvede češće doping testove.

Nakon što je petoro Jamajčana bilo pozitivno na doping, među kojima Asafa Pauel i Šeron Simpson, WADA je zatražila veliku istragu i češća testiranja sportista sa Jamajke. Međutim, to se ne praktikuje.

"To je neprihvatljiv stav o kojem pričamo već godinama. Reagovaćemo u skladu sa našim pravilima, nećemo mirno sjedjeti i gledati šta se dešava. Oni moraju da prate internacionalne standarde, u suprotnom uslijediće drastične mjere", navodi se u saopštenju VADA.

Iako su najbolji jamajčanski sprinteri Jusein Bolt i Johan Blejk redovni na antidoping testovima IAAF-a, ukoliko AS Jamajke ne ispuni zahtjeve WADA, možda nećemo moći da ih gledamo na Igrama u Brazilu za tri godine. (B92)

Portal Analitika